8 - 0

Villa tog revansch på Bollnäs
Johan Esplund, en av Villas målskyttar mot Bollnäs.

Villa utökade serieledningen när man besegrade Bollnäs med 8-0.

Till det nya årets första match i Arenan så saknade Villa fortfarande Brechen som på torsdagkvällen blev pappa för första gången. Brechen har fått en Lill-Brech. Kan ni tänka er. Stort grattis givetvis till #75. I övrigt så ersatte Anton Johansson en sjuk Jon Karlsson som målvaktsavbytare. Annars var det samma lag som mot Sandviken.

Första halvlek var en jämn och relativt chansfattig historia. Villa hade mycket boll men Bollnäs täta defensiv gav dem fullt upp. Ett par vassa lägen skapades främst genom Jocke Andersson men 0-0 stod sig långt in i halvleken.

Just när Bollnäs hade haft en bra period i matchen så gjorde Villa 1-0 i matchminut 39 via ett snabbt anfall. Jocke fick bollen på högerkanten och avancerade med bra fart på grillorna innan han la in bollen till Davva. Målvakten hann inte med i sidledsförflyttningen och så var målnollan utplånad.

Bollnäs skapade inte mycket men hade en bra chans vid 0-0 genom Christian Mickelsson där Jesper Thimfors kom ut snabbt och räddade. Tror båda lagen var skapligt nöjda i paus. Villa för att man hade ledningen och Bollnäs för att man var med i matchen med klar chans inför andra halvlek.

I andra halvlek så kopplade Villa ett rejält grepp och satte hårdare press mot Bollnäs. Framför allt utnyttjade man kanterna bra. Ändå var det bortalaget som skapade första riktigt heta chansen genom Patrik Nilsson men åter igen så var Thimfors snabbt ute och räddade. Han agerar med ett härligt självförtroende för tillfället.

Istället så började Villa sin överkörning genom två snabba konstmål av Jocke. Första efter 58 minuter kom efter en lyftning från Martin Karlsson. Jocke tog emot bollen, jonglerade ett par tre gånger innan han lyfte in den över Bollnäs målvakt. Det var nästan så folk stod och grät på läktaren av hänföring, eller så var det bara jag.

3-0 kom mindre än två minuter senare. Denna gången kom lyftningen från Tim Persson och Jocke nöjde sig med att jonglera två gånger med bollen innan han duttade den vidare förbi målvakten in i mål. Dessa två mål förtjänar en hedersplats i någon form av utställning över vackra bandymål.

Bollnäs tog timeout och försökte därefter lyfta upp spelet. Detta resulterade i att Villa fick många fina omställningslägen med en hel julklappssäck full av målchanser som följd. 4-0 kom också efter 70 minuter genom Johan Löfstedt via ett lågt skott nere vid ena burgaveln. Publiken var nöjd och vrålade så att taket nästan lyfte och det var ju inte slut än på långa vägar.

5-0 gjorde Johan Esplund efter vackert förarbete av Löfstedt. Johans avslutning höll högsta klass när han behärskat lyfte in bollen i krysset. 6-0 smackade Jocke in på en vänsterhörna och Davva satte 7-0 på straff. Målskyttet avslutades genom Jocke när han fick bra träff på Martin Karlssons inspel. Det kunde faktiskt blivit ännu fler mål men det brändes ett par rejäla chanser på slutet. 8-0 duger gott. En skaplig revansch för förlusten på Sävstaås.

Villa har en rejäl formtopp för tillfället där alla spelare presterar på en väldigt hög nivå. Då kan man nämna att en landslagsspelare som Brechen inte spelat de två senaste matcherna utan att hans frånvaro märkts speciellt mycket.

Bollnäs som var väldigt defensivt inriktade gav Villa fullt jobb i första halvlek och om man satt något av sina få lägen framåt så hade matchen förmodligen blivit betydligt jämnare. Nu tror jag ju att Villa hade vunnit ändå. Det kändes som att Bollnäs inte orkade riktigt. Man blev för stillastående i andra halvlek när Villa satte fart.

Eftersom Västerås förlorade borta mot Vänersborg så leder nu Villa serien med tre poäng. Just Västerås står för motståndet i nästa hemmamatch på onsdag. Innan dess så ska Villa åka upp till Stockholm för match mot Tellus på söndag.

Tellus vann igår mot Motala och lämnade därför över jumboplatsen till Frillesås. Villa går givetvis in till matchen som storfavoriter men Tellus lär sälja sig dyrt. Minns att man spöade Sandviken för inte alls så längesen. Så det kommer inte bli någon söndagspromenad för Villa. Det gäller att man plockar av sig skridskoskydden från start och gör sitt jobb.