Lagbanner
Villa vände underläge mot Västerås
Seger mot Västerås.

Villa vände underläge mot Västerås

Villa vann hemmamatchen mot Västerås med 5-3.

Till Villas hemmamatch mot Västerås så gjorde Jesper Eriksson en efterlängtad comeback efter sin axelskada. Även Petter Björling var tillbaka i laget. Theo Lewerin och Tobias Augustsson vilade. En tredje ändring jämfört med senaste matchen var att Jesper Thimfors stod i mål istället för Anton Johansson.

Västerås började målskyttet genom att göra 0-1 genom Robin Andersson och lite senare 0-2 på ett skott utifrån av Magnus Joneby bakom en rejält skymd Thimfors. Man var också endast en hörnträff i ramen från 0-3 innan Villa och den makalösa målspottaren Christoffer Edlund vaknade till liv ordentligt.

Edlund gjorde tre raka mål och vände underläget 0-2 till ledning 3-2. Först smällde han in 1-2 på en vänsterhörna. Sedan 2-2 på ett urstarkt sologenombrott där han forsade igenom halva Västeråslaget. Till sist även 3-2 där snodde bollen från en motståndare på offensiv planhalva och satte full fart mot mål.

Joel Broberg gjorde halvlekens sista mål när han vickade sig förbi en Västeråsspelare och satte bollen i bortre gaveln. Joel satte även 5-2 i början av andra halvlek via ett snabbt avslut intill första stolpen. Det kändes som att det målet dödade matchen lite grann.

Villa hade ett par chanser att utöka ledningen ytterligare. Joel hade en boll i ramen och så hade Edlund ett par chanser som vanligt. Känslan blev ändå att Villa var lite nöjda i det här läget av matchen. Västerås reducerade på en hörnretur och fick lite nytt syre.

De grönvita gästerna som kom till Lidköping med en tunn trupp hade dock svårt att skapa några riktigt heta lägen i Villas straffområde. Istället var Villa närmast mål när Edlund fick på en kanonträff men bollen satt i ribban. Han hade även ett skott i insidan av stolpen.

Seger med 5-3 och två poäng in på kontot för Villa. Nästa match blir en het seriefinal borta mot AIK. Den matchen är flyttad från fredag till lördag. Matchstart 14:30.

Vi hörs.

Villa vs Västerås 5-3 (4-2)
0-1 Robin Andersson (Magnus Joneby) 3
0-2 Magnus Joneby 13
1-2 Christoffer Edlund (Erik Säfström) 21
2-2 Christoffer Edlund  (Petter Björling) 31
3-2 Christoffer Edlund 37
4-2 Joel Broberg (Martin Karlsson) 42
5-2 Joel Broberg (Johan Löfstedt) 46
5-3 Robin Andersson 70
Utv : Villa 1x10 , Västerås 3x10

Villalandlisch05102021-01-05 21:42:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping