2 - 7

Villa vann annandagsderbyt
Derbyseger för Villa.

Villa vann annandagsderbyt borta mot Vänersborg med 7-2 efter 3-2 i paus.

Vi fick se en böljande första halvlek i Arena Vänersborg. Båda lagen skapade flera lägen och det var nästan lite väl öppna ytor ibland. Villa tog ledningen på ett skott från Martin Karlsson som ÄNTLIGEN fick göra mål. Hans första för säsongen.

Villa hade även chans att utöka ledningen när Davva kom fri men jag tror att bollen prickade stolpens insida. Spelet vände och Vänersborg kunde kvittera istället genom Mikko Lukkarila. Vänersborg tog över lite efter detta och kvitteringsskytten Lukkarila hade två jättelägen att ge hemmalaget ledningen.

Istället så återtog Villa ledningen genom alla dråpliga självmåls heliga moder. Vänersborgs målvakt Kimmo Kyllönen lägger ut bollen rakt på egna försvararen SImon Blomqvist som passerar förbi och bollen letar sig in i mål. Tror det var så det gick till iallafall. Ingen verkade fatta riktigt vad som hände men mål för Villa blev det hur som helst.

Vänersborg kvitterade lite senare genom Lukkarila åter igen innan halvlekens sista mål gjordes av Villa och Davva som ställdes helt fri på Martin Karlssons stenhårda inspel. Villaledning med 3-2 i paus alltså efter en fartfylld första halvlek.

Början av andra halvlek tillhörde hemmalaget och man skapade bland annat snabbt tre resultatlösa hörnor. Efter 56 minuter så gjorde då Villa istället ett förlösande 4-2-mål genom Tim Persson som snyggt lyfte in bollen efter en grym passning av Felix Pherson.

Efter detta så dog hemmalaget lite grann och Villas defensiv hade inga större problem att avväpna deras anfallsförsök. Villa tog över skeendet i matchen och kunde till slut spela sig fram till en säker seger.

Johan Löfstedt klättrade runt på kanten och hans inspel tog på en Vänersborgsklubba och in i egen kasse till 5-2. Martin Johansson smällde in 6-2 på en vänsterhörna med ett våldsamt skott. Bollen satt som en blöt lutfisk i nättaket. Målskyttet avslutades när Jocke Andersson satte ett friläge på Martin Johanssons lyftning.

Det kunde blivit mer mål med ytterligare en stolpträff från Davva men 7-2 duger så bra så. Villa hade en del problem stundtals i första halvlek och framför allt strax efter paus mot ett piggt hemmalag. Men under en hel match så var det inget snack om att Villa var det starkare laget. Man maler ner motståndarna som inte orkar stå emot i 2x45.

3516 åskådare var på plats i Arena Vänersborg. En ganska så klen siffra för att vara annandagsderby. Många Villasupportrar var där däremot för att se sina vittröjade hjältar ta ännu en seger. Säkert upp emot 1500 hade Villasympatier.

Nu är det tätt mellan matcherna ett tag framöver. Nästa match för Villas del är redan på fredag hemma mot Vetlanda.