Villa vann borta mot Västerås
Jocke var bra som vanligt mot Västerås.

Efter en mycket underhållande match så kunde Villa till slut vinna med 6-3.

Jag brukar ju likt en påtänd papegoja inleda med att hålla världens monolog om vilka spelare Villa saknar till respektive match. Det behövdes dock inte till den här matchen eftersom man faktiskt kunde ställa upp med exakt samma trupp som i onsdags mot Broberg.

Villa fick en smakstart i ABB Arena med mål redan efter en minut när Jesper Eriksson satte ett skott efter att ett inspel från kanten studsat lite hit och dit. Västerås brukar ofta försöka ta sig runt på kanterna offensivt och sedan lassa in mycket folk i straffområdet. Det var också så det gick till när man satte 1-1 efter 11 minuter. Runt på kanten, skott och mål på returen av Tobias Holmberg.

Villa hade ett jätteläge att återta ledningen när Jocke Andersson kom helt fri men blev måhända lite hakad och det gapades en hel del på straff. Istället så vände spelet och Västerås kunde sätta 2-1 genom Robin Andersson på ännu en retur. Protesterna fortsatte från Villaspelarna och Jesper Eriksson fick vila sig vid skampålen i tio minuter för olämpligt upppträdande.

Efter 33 minuter så skickade Johan Esplund fram William Arvidsson i bra läge. Wille blev fälld och den här gången blåstes det för straff. Det har nästan bedrivits lyteskomik över Villas klena straffskytte den här säsongen men nu var ju Martin Johansson tillbaka som nätade på tre av fyra straffar innan han blev skadad. Han gjorde mål även på denna genom ett knallhårt skott där bollen satt som ett hammarslag upp i nättaket.

Det var väldigt högt tempo i matchen och även rätt så fysiskt spel emellanåt. Västerås brukar ju tycka om detta och hade också ett bra läge att näta där Jesper Thimfors med hjälp av försvaret lyckades avstyra. Istället kunde Villa gå till pausvila med ledning efter att Johan Löfstedt snappat upp ett felpass och hittat fram till Jocke som tryckte sig förbi sista försvararen och satte bollen mellan benskydden på målvakten. Detta i absolut sista sekunden av första halvlek.

I början av andra halvlek hade Västerås en boll i ribban efter hörna innan man kunde kvittera till 3-3 där ett skott utifrån stoppades upp lite grann och bollen hamnade perfekt för Martin Landström som satte bollen i nät. Västerås hade sedan ett jätteläge genom Robin Andersson som missade helt fri. Hos Villa hade Jocke också ett kanonläge när han sköt utanför efter fint förarbete av William Arvidsson och Joel Broberg.

Med timmen spelad så plockade Felix Pherson upp bollen på egen planhalva och satte full fart framåt. Han susade förbi ett par Västeråsare innan bollen förpassades i mål fram till 4-3. En urstark prestation av Felix som verkligen utnyttjade sin tyngd och sin skridskoåkning där.

Här kändes det som att Villa kopplade ett litet grepp om skeendet i matchen. Man kunde spela runt och kontrollera matchbilden lite bättre än vad som hade skett hittills. Tidigare så böljade spelet väldigt mycket fram och tillbaka men det ändrades en del i och med 4-3-målet.

Även om Villa hade skaplig kontroll så kändes det definitivt inte säkert. Ett mål i bandy är ju ingenting och framför allt inte mot Västerås. Efter 72 minuter så satte Rasmus Sjöström till exempel en hörna i ribban för hemmalaget. Så nära var det kvittering. I andra änden så small det också till i ribban när Löfstedt langade iväg en bomb så att det klingade som en kyrkklocka när bollen träffade målramen.

Västerås fick ett sista kvitteringsläge när Oscar Gröhn sköt ett vasst skott som Thimfors gjorde en kanonräddning på. Returen försökte William Arvidsson slå undan och i samma sekund sträckte Robin Andersson i hemmalaget fram klubban vilket resulterade i att Wille träffade hans klubba som gick av. Stora protester från Västerås som ville ha straff och när Joneby och gänget skriker samtidigt på domaren så kan ju ljudvolymen bli skapligt hög om man säger så.

Ingen straff utdömdes dock. Istället kunde Villa avgöra strax efteråt när Martin Karlsson nätade på ett inspel från Löfstedt. Minuten senare så sköt Jesper Eriksson en liten myra mot mål som Henrik Kjellsson i Västeråsmålet släppte retur på och Esplund kunde sätta bollen fram till slutresultatet 6-3.

Det var en väldigt underhållande match som var värd betydligt större publik än de 1261 åskådarna som fanns utspridda på de väldiga läktarna i ABB Arena. Västerås bjöd på tufft motstånd som väntat och satte stundtals upp ett furiöst tempo. Det kändes ändå som att Villa var lite kyligare än hemmalaget som rusade på lite väl mycket stundtals kanske.

Nu får flera av Villaspelarna en chans att läka sina sargade kroppar efter den här väldigt stökiga säsongsinledningen som innehållit massor med skador och sjukdomar som verkligen tärt på truppen. Sex spelare försvinner dock iväg på landslagsuppdrag nästa vecka. Jocke Andersson, Ludvig Johansson och Jesper Thimfors spelar turnering i Åby med A-landslaget. William Arvidsson, Joel Broberg och Sune Gustafsson åker till Ryssland för att spela VM med P21-landslaget.

Nästa match för Villa är på annandagen då man möter AIK hemma. Väl mött.

Västerås vs Villa 3-6 (2-3)
0-1 Jesper Eriksson 2
1-1 Tobias Holmberg 12
2-1 Robin Andersson 23
2-2 Martin Johansson 34
2-3 Joakim Andersson (Johan Löfstedt) 45+2
3-3 Martin Landström (Tobias Holmberg) 49
3-4 Felix Pherson 60