Villa vann första semifinalen
Måljubel hos Villa.

Efter underläge i paus så vände Villa och vann hemma mot Bollnäs med 5-4.

Villa kom till spel med en helt skadefri trupp till första semifinalbataljen mot Bollnäs. Just Bollnäs är ju en gammal bekant i slutspelssammanhang för Villas del. Det här är femte gången senaste tioårsperioden som lagen möts i just semi.

Villa startade matchen i relativt högt tempo och det hela kändes lovande. Att Bollnäs tog ledningen på en omställning genom Christoffer Fagerström ändrade inte direkt på den känslan. Speciellt inte när Jocke Andersson stod för en snabb kvittering när han tog emot en fin lyftning från Felix Pherson och kom helt fri.

Efter ett tag så sjönk tempot och Villa fick det betydligt svårare att komma till vassa lägen mot Bollnäs täta defensiv. Istället så nätade Bollnäs genom Daniel Mossberg efter dryga halvtimmen och kunde gå in till pausvila med en uddamålsledning. Efter Villas pigga start så kändes det som att Bollnäs fick matchen lite dit de ville.

Början av andra halvlek fortsatte med att gästerna såg ut att ha kontroll över matchbilden. Bollnäs i ledning på bortaplan kan ju vara lika upphetsande som en Ingmar Bergman-rulle så då krävs det att bollen studsar lite rätt och det gjorde den för Villa när 2-2 kom. Johan Löfstedt skickade in ett inspel från kanten och bollen studsade på någon spelare i straffområdet. Martin Karlsson var snabb i både tanke och klubba när han roffade åt sig nystanet och skvätte in kvitteringen.

Detta mål verkade som en rejäl vitamininjektion hos Villaspelarna som tog över matchbilden totalt. Tempot höjdes, intensiteten och pressen mot Bollnäs likaså och fler spelare kom fram offensivt och hotade gästernas straffområde. Bollnässpelarna hade svårt att hänga med och drog på sig två utvisningar i tät följd. Villa utnyttjade det numerära överläget och kapten Martin satte sitt andra raka mål med ett lågt skott i bortre gaveln vilket betydde hemmaledning för första gången.

Villa fortsatte att ha grepp och skapa lägen för ytterligare mål. 4-2 lät dock vänta på sig fram till matchminut 87 då Löfstedt avslutade nära mål och Johan Esplund för säkerhets skull gav bollen en sista knuff över mållinjen. Segern var nära men det skulle ändå bli spännande fram till sista signalen från domaren.

På övertid så fick Bollnäs en straff som Fagerström satte. Villa gjorde snabbt 5-3 när Jocke osjälviskt serverade Esplund en helt naken målbur för sitt andra raka mål. Inte heller nu var segern säkrad eftersom ett skott från Jens Wiik på något vis letade sig in över mållinjen till 5-4. På grund av mycket tjafs hit och dit så blev tilläggstiden över sex minuter. Bollnäs fick ett sista frislag som lyftes in i straffområdet. Villa rensade undan och kom i en kontring när slutsignalen äntligen ljöd.

Villa stod för en mycket stark andra halvlek där Bollnäs inte hade så värst mycket att säga till om. Visst skulle segern ha säkrats lite tidigare men spänning fram till slutvisslan är aldrig fel så länge som resultatet blir det rätta. Samtidigt är ju Bollnäs ett lag som bara behöver ett litet läge för att fortsätta bita sig fast i matchen precis som det blev nu.

Uddamålsseger eller storseger spelar mindre roll. Det som har betydelse är att ställningen är 1-0 i denna semifinalserien för Villa. Nästa match spelas på Sävstaås på tisdag. Vi hörs och syns.

Villa vs Bollnäs 5-4 (1-2)
0-1 Christoffer Fagerström (Christian Mickelsson) 4
1-1 Joakim Andersson (Felix Pherson) 8
1-2 Daniel Mossberg (Per Hellmyrs) 29
2-2 Martin Karlsson 54
3-2 Martin Karlsson 70
4-2 Johan Esplund (Johan Löfstedt) 87
4-3 Christoffer Fagerström 90+2