Lagbanner
Villa vann första träningsmatchen
13-2 i första matchen för Sixtens gäng.

Villa vann första träningsmatchen

Frillesås besegrades med 13-2 efter paussiffrorna 4-0.

När Villa spelade sin första träningsmatch för säsongen inför tomma läktare hemma i Arenan så kom man till start med en rätt så förtunnad trupp. Hela sju spelare var småkrassliga och ställdes över.

De som inte kom till spel var Anton Johansson, Martin Andreasson, Ludvig Johansson, Petter Björling, Alexander Karlgren, Albin Thomsen och Tim Persson. Fyra juniorer plockades in i matchtruppen. Dessa var målvakten Erik Tengström och utespelarna Oliver Hellgren, Tobias Augustsson och Linus Hagman.

På grund av de många återbuden så fick Jesper Eriksson bilda backpar tillsammans med Theo Lewerin. Erik Säfström och Felix Pherson tog hand om ytterhalvorna medan Martin Karlsson och Joel Broberg spelade på mittfältet. Christoffer Edlund startade på topp med Johan Löfstedt och Alexander Härndahl på flankerna i en 5-2-3-uppställning.

Matchen började i rätt så högt tempo där många rejält spelsugna lirare studsade omkring som ett gäng flipperkulor på isen. Det upplevdes lite vilset och virrigt till en början kanske men blev bättre och mer strukturerat efterhand.

Villas första mål för säsongen gjordes av lagkaptenen Martin Karlsson när han lyfte upp bollen i bortre krysset efter att blivit framspelad av Joel Broberg. Christoffer Edlund satte tvåan efter en läcker passning från Johan Löfstedt. Trean styrde Linus Hagman in i öppet mål efter en stark uppåkning av Felix Pherson. 

Dessa tre mål kom mellan matchminut 19 och 23. Efter denna lilla ketchupsprutt från Villas sida så gick tempot ner lite och vi fick bara se ytterligare ett mål i första halvlek. Detta på vänsterhörna genom Martin Johansson. Hörnan slogs för övrigt av Erik Säfström.

Frillesås är väl inte känt som något tråkgäng och det var man inte denna kväll heller. När tillfälle gavs så dundrade man iväg offensivt och skapade ett antal lägen som Jesper Thimfors fick göra ett par parader på. 4-0 i paus.

I andra halvlek så sköt Joel in 5-0 på ett skott utanför straffområdet. Det är inte ofta vi får se Joel skjuta från såpass långt håll men nu visade han att han även behärskar detta och varför skulle han inte behärska det. Han kan ju redan allt annat.

I anfallet efter så satte Edlund sexan på klassiskt sätt med ett skott från vänstervinkel upp i bortre klykan. Frillesås reducerade till 6-1 innan Villa rann ifrån på riktigt allvar. Målen trillade in undan för undan och till slut så stod det 13-2 på resultattavlan.

Frillesås orkade inte hålla ihop sin defensiv och Villa erövrade bollen ideligen när man gick upp högt och pressade. Inte så konstigt att gästerna skulle slakna efter ett tag med tanke på deras något modesta förberedelser. Tror att detta var första gången man var ute på stor is denna säsong.

Man ska självklart inte dra några större slutsatser efter första träningsmatchen men det var ändå lite trivsamt att se hur Villa dånade på ända in i det berömda kaklet. Det hade ju varit lätt att ta bort foten från gaspedalen sista 20-25 minuterna när laget ledde stort men spelarna verkade tycka det var kul att äntligen få lira match och körde på hela vägen in.

Bästa målskyttar blev Edlund/Hagman med tre baljor var. Linus visade att hans skottstyrka duger även på seniornivå. 10-1 dundrade han in på bästa Davvamanér från kanten så det bara skvätte i nätet. En annan av junisarna, Tobias Augustsson, fick också näta i sin seniordebut när han satte 12-1.

Med kvarten kvar så gjorde Villa ett målvaktsbyte och Erik Tengström fick ställa sig i kassen. Han var på snudden att hålla nollan i sin debut men fick kapitulera med ett par minuter kvar via en straff. Han var riktigt nära att rädda straffen för övrigt.

Det var flera Villaspelare som var rätt så pigga och spelsugna idag. Felix hade bra fart på grillorna även när han nu fick spela ytterhalv till höger istället för till vänster som brukligt är. Löfstedt briljerade som vanligt med fina passningar och skott utifrån och Martin Karlsson verkade vara samma ånglok som vi vant oss vid. Storfräsarnyförvärven Edlund/Säfström visade stundtals i sina debuter att de kommer göra många Villafans väldigt glada i framtiden.

Bäst kanske ändå Joel var som i andra halvlek stal bollar från motståndarna på klassiskt Joelvis, serverade smarriga målpassningsmackor till medspelarna och även hann med att näta själv.

Träningsmatch #2 är planerad till fredag nästa vecka då Vetlanda kommer på besök till Lisch om ingenting hinner ändras tills dess.

Kan han inte sluta skriva någon gång undrar ni säkert. Jo, det kan han. Vi hörs.

Villa vs Frillesås 13-2 (4-0)
1-0 Martin Karlsson (Joel Broberg) 19
2-0 Christoffer Edlund (Johan Löfstedt) 22
3-0 Linus Hagman (Felix Pherson) 28
4-0 Martin Johansson (Erik Säfström) 40 
5-0 Joel Broberg (Martin Karlsson) 52
6-0 Christoffer Edlund 53
6-1 Adrian Emretsson (Sergey Pochkunov) 58
7-1 Christoffer Edlund (Joel Broberg) 62
8-1 Alexander Härndahl (Joel Broberg) 65
9-1 Felix Pherson (Johan Löfstedt) 67
10-1 Linus Hagman (Joel Broberg) 73
11-1 Johan Löfstedt (Felix Pherson) 80
12-1 Tobias Augustsson 86
12-2 Adrian Emretsson 88
13-2 Linus Hagman 90+1
Utv : Villa 2x10 , Frillesås 1x10
Publik : 0

Villalandlisch05102020-09-02 22:49:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping