2 - 7

Villa vann på Zinken
Jocke tremålsskytt mot Hammarby.

Villa vann till slut den svåra bortamatchen mot Hammarby med klara 7-2.

Det var tuffa yttre förutsättningar när matchen blåstes igång eftersom regnet föll över Zinkens isparkett. Villa började ändå piggt och tog ledningen efter tio minuter. Tim Persson satte fram Joel Broberg i ett bra läge. Skottet räddades av målvakten men Brechen följde upp och rakade in returen.

De glada minerna förbyttes relativt snabbt till mer bistra ansiktsuttryck. Bara sex minuter senare hade Hammarby vänt på matchen efter två hörnmål. Det första genom Pizzoni Elfving med sitt patenterade dragskott och det andra på retur genom Adam Gilljam. Den hörnan var oturligt nog en bjudhörna från Villa.

Det blev mycket lyft och chansbollar från de båda lagen in i respektive straffområde som så när resulterade i nätkänning. Så mycket ordnat spel blev det inte på grund av underlaget. För säkerhets skull så övergick också regnet i ett ymnigt snöfall som begränsade sikten rejält för spelarna.

Glädjande nog för Villa så fick man äntligen lite utdelning på de fasta situationerna. Efter 38 minuter så smällde Jocke in en vänsterhörna och två minuter senare så satte Martin Johansson 3-2 direkt på frislag utan något pet. Martin klappade till med hela Lisch i ryggen så att bollen + ett par kilo snö for in i nätet bakom Patrik Hedberg i Hammarbys mål.

Inledningen av andra halvlek blev kaotisk värre. Det börjar med att Pizzoni Elfving tvingas kliva av direkt efter bara några sekunders spel. Han fick en smäll i första halvlek och försökte starta den andra halvleken men fick ge upp med en gång. Sekunder senare så sätter Jocke 4-2 för Villa med en backhandknackare i bortre hörnet. Inget hårt avslut men det räckte. Officiell tid var 36 sekunder.

Direkt på det målet så tar Hammarby timeout. Med säkerhet den tidigaste timeout jag någonsin sett i en halvlek. Under detta avbrott så beslutar sig domare Kandell för att isen ska spolas om eftersom det slutat snöa under halvtidsvilan. Beslutet att spola om var definitivt rätt men det skulle givetvis tagits innan andra halvlek blåstes igång istället för någon minut in på halvleken.

När isen väl spolats av så var det betydligt bättre förhållanden och det var Villa som drog nytta av detta. Man skulle faktiskt kunna säga att de vitblåa gästerna körde över Hammarby i andra halvlek. Hemmalaget kom knappt någonstans mot Villas ramstarka defensiv utan istället var det Villa som skapade en drös med farligheter när man kunde komma i flera omställningar.

5-2 kom på straff efter 61 minuter genom Davva efter att han själv blivit upphakad. 6-2 gjorde Jocke på friläge efter en lyftning från Löfstedt. Hammarbys siste spelare hjälpte välvilligt till genom att ramla och bjuda Jocke på friläget. Hedberg i målet lurades ner på isen och sprattlade som en fisk på torra land innan Jocke satte sitt tredje mål för kvällen i öppen kasse.

Målskyttet avslutades sedan när Tim Persson fick en riktigt bra träff på bollen efter passning från Joel Broberg. 7-2 och lilla Tim blev så himla glad som bara lilla Tim kan bli när han får göra mål. Man blir lycklig i hjärtat av att se hans glädje.

Efter att spelet hackat en del på sistone så var detta en styrkedemonstration av Villa i en mycket svår bortamatch. Det stod och vägde en del i första halvlek vid 1-2. Skönt då att Villa kunde kliva fram och göra mål på hörna och frislag. Sådana mål krävs när det var så svårspelat som i första halvlek.

Jocke Andersson hängde in tre kassar och var excellent som svar på sin landslagspetning. Tim Persson gör åter igen en storartad insats. Joel Broberg sliter som en galärslav och är otroligt jobbig att möta för motståndarna. Martin Karlsson gjorde nog sin bästa match för säsongen. Defensivt var det fullständigt klockrent från hela laget i andra halvlek.

Nu dansas det på gatorna runtom i Lisch igen efter den snudd på oändliga klagosången som följde derbykrysset mot Vänersborg i lördags. Nu drar en del spelare iväg på landslagsuppdrag till helgen. Nästa match för Villa blir borta mot Vetlanda 12 december. Onsdag nästa vecka alltså. Vi ses och hörs då.