Villa vann rysarmatch på Bergshamra
Johan Esplund blev matchvinnare mot AIK.

Johan Esplund blev matchhjälte när Villa vann med 3-2 mot AIK i kvartsfinal 2.

Villa ställde upp med identiskt lag till den andra kvartsfinalen som genomfördes på ett Bergshamra som bjöd på riktigt bra yttre förutsättningar.

Villas början av matchen var väldigt stark och man hade ryckt åt sig en ledning på 2-0 efter en kvart. 1-0 genom Johan Löfstedt på ett skott utifrån och 2-0 genom Johan Esplund på en underbar passning från Martin Karlsson.

Efter en halvtimme så fick Villa med sig en rätt så tveksam straff. Martin Johansson sköt och Andreas Bergwall chansade rätt och kunde klistra bollen. Tempot sjönk sedan lite under slutkvarten men Villas halvtidsledning på 2-0 var helt i sin ordning och borde varit något mål större. Laget hade nog en bra känsla med sig in i paus.

Direkt i andra halvlek så hade Villa en jättechans innan AIK kort därefter istället reducerade genom Jimmy Jansson. Hemmalaget verkade få blodad tand av detta och skapade mer än vad man gjorde på hela första halvlek. Patrik Nilsson sköt en hörna i ramen innan kvitteringen kom genom Pavel Ryazantsev efter en timme.

Villa spelade lite för svårt och lite för smått kändes det som och flera omställningar skapades för AIK. Helt plötsligt var den bra känslan från första halvlek försvunnen och Villa tog timeout. Det kändes som den gjorde susen och Villa lugnade ner sitt spel och vårdade bollen bättre mot ett lågt stående AIK.

Villa skapade ett par lägen innan man fick hörna #14 i matchen med 82 minuter spelade. Merparten av hörnorna man haft dittills hade varit rätt så misslyckande men nu blev det äntligen utdelning. Löfstedt sköt och Esplund höll sig framme och lyfte in returen till 3-2.

Villa hade två kanonskott för utökning av ledningen och definitivt slå in spiken i kistan. Först genom Joel Broberg där Bergwall gjorde en fantomräddning och sedan genom Löfstedt som smällde på med ett makalöst hårt skott som rammade ribban bakom AIK:s veterankeeper.

AIK kändes lite slaka direkt efter Villas ledningsmål och skapade inte mycket förrän i slutminuterna då man började chansa en del och det blev riktigt läskigt inne i Villas straffområde. Efter tre övertidsminuter så kunde dock segerjublet bryta ut bland spelarna och de många supportrarna på bortaläktaren.

Det blev en lite märklig match med flera scenförändringar där Villa mycket väl kunde ha dödat matchen i första halvlek. I slutspel så är det ju dock så att en knapp uddamålsseger är lika mycket värd som en klar storseger. I detta fallet så var kanske kvällens knappa seger till och med mer värd eftersom den togs på bortaplan och betydde 2-0 i matcher.

Nu så har Villa tre chanser att avgöra den här matchserien. Första chansen får man på torsdag hemma i Arenan.

Denna texten sitter jag för övrigt och skriver via en liten mobilskärm i bussen på väg hem från Bergshamra. Skulle texten se lite knepig ut så ber jag mina tre trogna läsare om ursäkt. I så fall fixar jag det när jag kommer hem i natt.