Lagbanner
Gubbängens Bandyhall, 2021-01-09 14:30

AIK Bandy - Villa Lidköping
2 - 7

Villa vann seriefinalen
Målglädje mot AIK.

Villa vann seriefinalen

Villa vann toppmatchen borta mot AIK med 7-2.

Till denna heta seriefinal borta mot AIK i Gubbängens Skridsko och Bandyhall så mönstrade Villa exakt samma trupp som slog Västerås på hemmaplan i tisdags.

Matchen började i högt tempo med AIK som spelförare oftast. Villa skapade två bra lägen första kvarten. Först kom Johan Löfstedt fri men Andreas Bergwall i AIK:s mål räddade till hörna. Löfstedt fick ta emot ett rejält slag på handen precis som han avslutade och ville ha straff men icke. Lite senare stötte Tim Persson bollen utanför i bra läge.

Istället så tog AIK ledningen när man erövrade bollen på mittplan och kom i ett omställningsläge. Jesper Thimfors räddade första skottet men Erik Pettersson följde upp och kunde sätta returen. Villa fick snabbt läge för kvittering när Erik Säfström dribblade sig in i straffområdet och fick ett slag på klubban och Villa fick då den straff man velat ha tidigare. Straffen sköt Christoffer Edlund rakt i magen på Bergwall.

Bästa kvitteringsläget efter detta hade Alexander Härndahl som på egen hand vann bollen, drog ett par spelare, och fick på ett bra skott utifrån men Bergwall sträckte ut sin uråldriga kropp och räddade till hörna. På övertid kom så till slut den välbehövliga kvitteringen när Martin Johansson sopade in en högerhörna med ett lågt skott. 1-1 i paus.

Andra halvlek började lite avvaktande först innan det hände grejer. AIK försökte med fart ta sig igenom vid flera tillfällen men Villas defensiva linje stod pall på ett imponerande sätt. Tim Persson gav sig iväg på lite framgångsrikt solodribbel och avslutade med ett skott från vänsterläge som räddades till hörna. På denna hörna sköt Löfstedt in 2-1 för Villa. Åter igen med ett lågt skott. Hörnorna blev det som vände matchen för Villa.

AIK gjorde allt man kunde för att öka trycket mot Villas mål. Flera gånger var det på väg att bli riktigt farligt och det blev också aningens kalabalik vid något tillfälle men Villa höll ifrån sig bra defensivt och kunde komma i giftiga omställningar. Vid en av dessa så visade Martin Karlsson prov på hur obändigt stark han är när han höll bollen på offensiv planhalva. Hårt uppvaktad så lyckades han ändå driva framåt och få iväg en passning till den eviga målgarantin Christoffer Edlund som klappade in 3-1.

AIK fick ett kanonläge för reducering nästan direkt när Erik Pettersson kom runt på kanten och serverade forne villaiten Daniel Andersson öppet mål. Hårt uppvaktad av Martin Andreasson lyckades han dock missa bollen och den öppna kassen. Istället så vände det och efter ett lyft framåt så kunde Tim Persson hålla sig framme och sätta en retur i den tommaste av alla tomma målburar. 4-1 till Villa och AIK tog timeout.

Timeouten hjälpte föga. Strax efteråt så lyfte Löfstedt in bollen i mitten och padelkonstnären Jesper Eriksson fick fullträff på volley. Inte ens Bergwall hade någon chans. 5-1 och ett riktigt drömmål. Apropå drömmål så var inte 6-1 så illa det heller när Erik Säfström solokörde förbi 5-6 AIK-spelare och avslutade retfullt enkelt. Dzhusoev reducerade till 6-2 innan Edlund avslutade matchen med sitt andra mål fram till 7-2.

En väldigt skön och väldigt imponerande seger. Resultatet blev lite stort kanske sett till spelet men icke desto mindre skönt. Villas defensiva innertrio Martin Johansson, Martin Andreasson, Ludvig Johansson gjorde en stormatch. Framåt sett skulle jag gärna vilja framhålla den urstarke lagkaptenen Martin Karlsson och även Johan Löfstedt som gjorde sin bästa match efter återkomsten från knäskadan. Mest var det väl ändå lagspelet som imponerade. Det kändes väldigt stabilt rakt igenom i stort sett.

Dagens seger innebär att Villa rycker lite i tabelltoppen. Nästa match är på tisdag hemma mot Broberg. Om det nu blir match får man väl som vanligt skriva. Broberg har fått in coronasmitta i truppen och deras match idag mot Tellus blev inställd.

Vi hörs.

AIK vs Villa 2-7 (1-1)
1-0 Erik Pettersson 16
1-1 Martin Johansson (Alexander Härndahl) 45+1
1-2 Johan Löfstedt (Erik Säfström) 59
1-3 Christoffer Edlund (Martin Karlsson) 78
1-4 Tim Persson 80
1-5 Jesper Eriksson (Johan Löfstedt) 85
1-6 Erik Säfström (Martin Karlsson) 86
2-6 Alan Dzhusoev (Johan Esplund) 87
2-7 Christoffer Edlund (Johan Löfstedt) 90+1
Utv : AIK 2x10 , Villa 2x10

Villalandlisch05102021-01-09 18:28:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping