1 - 4

Villa vann toppmötet
Johan Löfstedt gjorde en stormatch.

Villa är nya serieledare efter seger med 4-1 borta mot Edsbyn.

I tisdagskvällens glödheta toppmatch mellan Edsbyn och Villa så var det full karusell som gällde redan från början. I första minuten slogs ett Villafrislag på offensiv planhalva rakt i gapet på en Edsbynspelare och på den efterföljande omställningen kunde Oscar Wikblad från distans klappa in 1-0 till hemmalaget.

Tempot var högt och det bjöds på mycket fram och tillbaka-bandy. Första halvtimmen höll Edsbyn i taktpinnen innan Villa avslutade halvleken lite bättre. Edsbyns ledning i paus var rättmätig även om det kanske borde varit 3-2 istället för 1-0. Christoffer Edlund hade Villas bästa lägen.

I andra halvlek fick vi se en rejäl scenförändring. Villa kvitterade efter 51 minuter när Johan Löfstedt dansade förbi ett par spelare och satte fram bollen till Joel Broberg som gjorde en avig dragning och drog upp bollen i krysset. En dunderpigg Löfstedt satte sedan ledningsmålet på hörna. Hans första hörnmål sedan Dackefejden typ. Måhända en liten överdrift där.

Efter kvitteringen så klev Villa upp rejält i sin forechecking och satte hög press på Edsbyn som hade svårt att få till något ordnat spel. Det blev många bolltapp för Edsbyn och många bollstölder för Villa. Ett av dessa tillfällen ledde fram till skottläge för Edlund där bollen täcktes men Martin Karlsson kunde med en snitsig backhandvolley från snäv vinkel sätta trean.

Edsbyn tog timeout men det hjälpte föga. Edlund slamrade i den definitiva spiken i kistan när han skickade in slutresultatet 4-1 på hörna. Det snackades annars mycket inför matchen om Edsbyns vassa hörnskytte. Enligt statistiken så skapade man 13 hörnor, merparten i första halvlek. Villas vassa rus lyckades komma i vägen för de flesta skotten. Detta samtidigt som Villa då satte två hörnor framåt istället. Skönt att få sådana mål med sig i en toppmatch.

En toppmatch var det verkligen också. Lagen bjöd på bra underhållning och att Villa kunde ta tag i spelet såpass som man gjorde efter paus kan väl ses som en liten styrkedemonstration. Det är sällan som Edsbyn får så här stora problem på sin hemmaplan även om Villa har bra statistik där uppe. Fyra segrar på de fem senaste matcherna i serie och slutspel. Edsbyn har liknande bra statistik i Lidköping ska sägas.

Johan Löfstedt fick pris som Villas bäste spelare och sprakade likt ett tomtebloss matchen igenom där han ständigt var ett offensivt hot. Defensivt så stod hela laget för en aggressiv och bra insats där den höga pressen efter paus också förde med sig att fler spelare fyllde på offensivt och plockade åt sig returer och andrabollar. Plus även för det sedvanligt uppoffrande försvarsspelet runt eget straffområde där skott på skott hänsynslöst täcktes.

I och med segern så gick Villa upp i serieledning. Samma poäng som Edsbyn men hela 32 plusmål bättre målskillnad. Dessutom har man en match till godo. Villa har fem matcher kvar, Edsbyn bara fyra.

Nästa match för Villas del är hemma i Arenan på fredag då Örebro kommer på besök.