Villas damer vann mot AIK
Lisa Östman inledde vändningen i dagens match.

Det blev seger med 4-2 efter att ha vänt underläge 0-2.

Det vankades seriefinal i damernas elitserie under lördagseftermiddagen när obesegrade serieledarna Villa ställdes mot tillika obesegrade tvåan AIK. Det är ju AIK och Västerås som ska vara de lagen som kan utmana Villa om guldet så småningom. AIK som gick till semifinal förra säsongen har förstärkt laget sedan dess. Bland annat med en sen värvning av storstjärnan Malin Persson med just Västerås som senaste klubbadress.

Första halvtimmen så brände Villa ett flertal chanser. Ellen Ahrnberg i AIK:s mål gjorde flera vassa räddningar samtidigt som kanske avsluten från Villaklubborna inte var alldeles distinkta. AIK hade två chanser i första halvlek och satte båda genom sin ryska skyttedrottning Kristina Mashinskaya. 0-2 med dryga halvtimmen spelad.

AIK i ledning spelade väldigt lågt med sitt lag och gjorde det svårt för Villa att såga sig igenom till klara lägen. Många skottförsök utifrån prövades men utan någon större lycka. Några minuter innan paus spräcktes ändå nollan när Lisa Östman hittade rätt på en högerhörna och gav Villa ett nödvändigt häng inför fortsättningen.

I andra halvlek så fortsatte Villa att tugga på samtidigt som det kändes att man definitivt höjde tempot och blev mer aggressiva. Matilda Svenler kvitterade efter att kommit helt fri på en långboll som passerade igenom AIK:s defensiva linje.

AIK hade svårare och svårare att freda sig och fick ta till ojustheter med utvisningar som följd. Fem tiominutare bara i andra halvlek. Ida Friman satte 3-2 med ett vasst skott innan samma spelare snurrade igenom motståndarlaget och vackert satte matchavgörande 4-2.

Villa var sedan en straffmiss från 5-2. Om AIK skapade lite i första halvlek så skapade man ännu mindre i andra. Ett par hörnor fick man med sig och den sista av dessa med ett par minuter kvar blev riktigt farlig och rensades bort på mållinjen. Mål där och det hade kunnat bli riktigt spännande slutminuter men det hade inte alls speglat matchbilden.

Villasegern var fullständigt rättvis och även om laget hamnade i tvåmålsunderläge så kändes man trygga. AIK täppte till rejält med sitt låga försvarsspel och gjorde det svårt för Villa som visade prov på bra tålamod och till slut malde ner gästerna som inte orkade hänga med.

Villa är fortsatt obesegrade i serieledning. Nästa match spelas 9 december i Ale Arena mot KS Bandy.

Villa vs AIK 4-2 (1-2)
0-1 Kristina Mashinskaya (Malin Persson) 19
0-2 Kristina Mashinskaya 26
1-2 Lisa Östman (Viktoria Karlsson) 41
2-2 Matilda Svenler (Sanna Gustafsson) 57
3-2 Ida Friman (Matilda Svenler) 69
4-2 Ida Friman (Annie Berner) 80
Utv : Villa 1x10 , AIK 6x10