Villas slutspelsform börjar närma sig
Martin Karlssons form är stigande liksom hela Villa.

Hemmamatchen mot Sandviken vanns med 8-3 efter en vass insats.

Sista hemmamatchen i seriespelet blev nog också den bäst genomförda för Villas del. Den som väntar på något gott kan få vänta väldigt länge men sedan så får man slutligen en smarrig festmåltid serverad mitt framför en.

Sandviken var det lag som tog ledningen i matchen genom Dennis Henriksen. Villa kvitterade genom Joel Broberg efter en väldigt snygg dribblingsraid innan Martin Karlsson gjorde 2-1 på ett skott utifrån där Joel Othén i Sandvikens mål inte rörde en fena. Förmodligen var han skymd och dessutom så satt skottet lite avigt vid främre stolpen i stället för den bortre som brukligt är.

Med några minuter kvar till paus så gjorde Johan Löfstedt en brutal tempoväxling på mittplan och galopperade iväg som en vildhäst innan han avlossade bössan och satte halvtidsresultatet 3-1. Första halvlek var relativt jämn men Villa utnyttjade sina lägen bättre. Sandviken hade en del chanser men Jesper Thimfors var som en tegelvägg i mål stundtals. Dessutom fick han hjälp av ramen en gång på ett hörnskott.

I andra halvlek så reducerade Sandviken genom Hannes Edlund. En del protester från Villalägret som ville ha det till offside och det såg lite misstänkt ut kanske men det blev mål dömt hur som helst. Spelade mindre roll eftersom Villa utökade ledningen direkt efter en fin prestation av Tim Persson. Sedan så följde två hörnmål. Löfstedt 5-2 på en vänsterhörna för Villa och Lucas Widman 5-3 för Sandviken. Åter igen så replikerade Villa direkt när Löfstedt lyfte fram bollen till Jocke som åkte sig fri och satte 6-3 helt sopren med Othén.

Även om det var stort spelövertag för Villa så stack Sandviken upp i en del farliga attacker. Bland annat hade man ytterligare en ramträff och även ett bra läge där Thimfors åter gjorde en grym räddning. Annars var det mycket Villa i andra halvlek och ju mer klockan tickade desto tydligare blev övertaget både spelmässigt och målmässigt.

Straff för Villa utdömdes efter att Felix Pherson blivit fälld. I samband med fällningen så tappade Felix sin hjälm och dånade rakt in i målburen och blev liggande en stund. Detta medförde nog mer eller mindre hjärtsnörp hos många supportrar men efter någon minut så klev Felix upp, tog på sig hjälmen och var redo för spel igen. Straffen sköt Martin Johansson säkert i mål. Kommer ni ihåg när Villa bara missade en massa straffar i början av säsongen? Inte jag heller. Det är glömt nu.

Det snyggaste målet sparades till sist. Martin Karlsson tog fart på egen planhalva, lurade vettet ur ett par försvarare innan han rundade Othén och la in 8-3 i öppen kasse. De stackars Sandvikenspelarna blev så bortkollrade att de förmodligen hamnade ute i Ågårdsskogen bredvid Arenan. Stort bandygodis av Villas kapten.

Just Martin Karlsson har mest åkt omkring och pyrt lite likt en slumrande vulkan under säsongen. Nu när slutspelet börjar närma sig så känns det som han är redo för ett utbrott. Precis som förra säsongen. Då var han ju formidabel när det gällde som mest. En rätt så bra egenskap för en spelare tillika kapten kan jag tycka.

En mycket bra genomförd match av Villa som sagt och nu är andraplatsen i tabellen helt säkrad. Det var den ju i stort sett redan innan den här matchen men nu är den det på pappret också. Nu återstår bara en bortamatch mot Åby/Tjureda innan slutspelet väntar. Villas första kvartsfinal spelas lördag nästa helg kl.19:30. Vilket motstånd det blir får vi se.