Villaseger mot Sandviken

Villa vann med 9-2 i tredje semifinalen mot Sandviken.

När det så äntligen var dags för lite semifinalspel igen efter en och en halv veckas uppehåll så kunde både Villa och Sandviken mönstra fulltaliga trupper. För Villas del innebar det att Theo Lewerin och Albin Thomsen var de spelarna som fick stå över.

Att spelarna inte varit igång på ett tag märktes rätt så rejält inledningsvis då vi fick se massor med felpassningar och borttappade bollar och även ett rätt så lågt tempo. Det kan väl vara ganska så förståeligt att det såg ut på det viset. Det blev bättre och bättre under matchens gång.

Att Joel Broberg varit sjuk gick däremot inte att se eftersom han var fullständigt briljant matchen igenom. Efter fem minuter låg han bakom 1-0 när han bröt sig fram i offensivt straffområde. Han blev hakad och många ropade på straff men istället gick bollen vidare till Alexander Karlgren som nätade från en snäv vinkel. Hans första slutspelsmål i A-lagssammanhang.

Sandviken stack emellan med ett skott i virket efter ett felpass från hemmalaget utanför eget straffområde. Istället så blev det 2-0 när Joel fick bollen offensivt och med en backhand rullade bollen förbi sin namne Othén i Sandvikenmålet. Strax innan mållinjen så dök Tim Persson upp och gav bollen en sista puff in i mål.

Vid 3-0 så ställde Sandviken till det rejält för sig när man tappade boll vid egen kortlinje. Johan Löfstedt skickade in bollen till en fri Alexander Härndahl. Hans avslut täcktes men Jesper Eriksson som följde med upp offensivt kunde sätta returen högt i mål. Sandviken reducerade därefter snabbt till 3-1 efter ett hörnmål av Dennis Henriksen.

Första halvlek var väl ingen jättehöjdare kanske men i andra halvlek så höjdes spelkvalitén rätt så rejält. Framför allt från Villas sida. 4-1 kom till efter en tung åkning från Martin Karlsson på högerkanten som skickade in bollen i straffområdet där Tim Persson kunde möta bollen på volley och snyggt styra in halvlekens första mål.

Daniel Berlin reducerade på hörna och här stod matchen och vägde lite grann i 10-12 minuter. Till slut kunde Villa rycka ifrån till 5-2 när Joel Broberg fick på en praktträff och fläskade in bollen från ett läge på vänsterkanten. Att det målet dödade spänningen i matchen känns väl ganska så lätt att påstå.

Under slutkvarten när segern var säkrad så kunde Villa skicka in ytterligare fyra mål. 6-2 på vänsterhörna genom Christoffer Edlund, 7-2 genom Joel Broberg och så 8-2 och 9-2 genom Alexander Härndahl. Avslutningsmålet var riktigt snyggt där Härndahl fiskade ner en lyra, petade bollen förbi Othén och kunde näta i tom kasse.

Efter en lite tveksam början så spelade Villa upp sig rejält och framför allt duon Joel Broberg/Martin Karlsson var mycket vass. Plus också till försvarsspelet som kändes stabilt och bra. Att segern till slut blev såpass stor ska vi nog inte lägga alltför mycket tankeverksamhet på. Efter 5-2 så började Sandviken så smått packa ihop sina prylar och förbereda sig inför semifinal 4.

Den matchen spelas förresten i Helsingehus Arena i Söderhamn eftersom Sandvikens vanliga hemmaarena är upptagen. Kl.18:00 på tisdag är det som gäller.

Villa vs Sandviken 9-2 (3-1)
1-0 Alexander Karlgren 5
2-0 Tim Persson (Joel Broberg) 21
3-0 Jesper Eriksson 29
3-1 Dennis Henriksen (Joakim Bergman) 31
4-1 Tim Persson (Martin Karlsson) 52
4-2 Daniel Berlin (Albin Bjerkegren) 55
5-2 Joel Broberg (Johan Löfstedt) 68