Hammarby Bandy - Sandviken
6 - 3

Vinst mot SAIK och första segern på Zinken

Under fredagskvällen kunde Hammarby slå tillbaka Sandviken med 6-3.

De inledande tio minuterna av matchen kunde vi som följde streamen från Sportbladet Play inte se då deras sändning havererade. Daniel Mossberg gjorde i alla fall 1-0 (elitrapport räddaren i nöden) redan i den sjunde minuten och när klockan stod på 10:39 tryckte David Jansson in 2-0. Målet kunde nog de flesta se då sändningen var tillbaka och det var ett vackert mål tillika Janssons första för säsongen.

Sandviken tog timeout direkt efter Bajens 2-0-mål men kunde inte repa sig i den första halvleken. Istället körde Hammarby på och innan halvtid fick vi även med oss ett 3-0-mål efter att Christoffer Fagerström hittat nätet i den 35:e minuten.

Men 3-0-ledningar är sällan stabila i bandy. SAIK fick en bra start på den andra halvleken och reducerade till 3-1 genom Hannes Edlund i den 48:e minuten. När Victor Berling sedan tryckte dit en hörna fram till 3-2 precis innan timmen gått av matchen kändes det som en upphämtning skulle fullbordas. Och det hände - direkt efter att Hammary tagit timeout. Rasmus Forslund tog vara på en studsande boll och drämde iväg ett skott som seglade in bakom Filip Mörkdal. 3-3 och det kändes som poängen skulle rinna ifrån Bajen och Sandviken skulle ta säsongens femte raka seger.

Med 20 minuter kvar var det fortfarande likaläge på Zinkensdamms IP. Det brukar bli jämna och täta matcher mot SAIK och så även ikväll. Förra säsongens hemmamatch mot Sandviken iklädde David Jansson hjälterollen med fyra fullträffar i 9-7-segern. Ikväll skulle dalmasen bli "matchvinnare" igen när han tryckte in 4-3 efter ett perfekt lyft från Klim Tarasenko. David Jansson verkar ha hittat sitt favoritmotstånd då han gått mållös inför det här mötet, nu blev han Bajens bästa målskytt (tillsammans med "Fager") med två fullträffar. Båda var lika distinkta och det känns som vår nummer nio spelat sig till mer matchtid efter den här insatsen.

När Christoffer Fagerström satte en av Bajens 13 hörnor fram till 5-3 i den 79:e minuten kändes det klart. Två poäng skulle tillfalla Hammarby och när Kasper Milerud satte 6-3 i den 85:e minuten var saken definitivt klar.

Starkt av Hammarby att studsa tillbaka efter 3-3-läget och viktigt att vinna mot ett lag på den övre halvan. Säsongens enda seger har kommit mot Tellus och efter krysset mot Vänersborg i onsdags (som kunde ha blivit en förlust) var fredagens två poäng mot serieledarna extremt viktiga för fortsättningen av säsongen.

Nu närmast väntar match mot Vetlanda i Småland (onsdag kväll) innan vi tar emot "favorittippade" Villa Lidköping på fredag kväll. Den sistnämnda matchen blir helt klart en häftig fight där vi hoppas att isen på Zinken inte blir utsatt för så mycket regn. Och där Hammarby ska visa att man ska vara med i toppen den här säsongen.

Hammarby - Sandviken 6-3 (3-0)
Målskyttar Bajen: Jansson x2, Fagerström x2, Milerud, Mossberg
Målskyttar SAIK: Edlund, R.Forslund, Berling