76ers general manager avgår

Sam Hinkie, Philadelphia 76ers omstridde general manager sedan tre säsonger tillbaka, meddelar att han avgår. "Med alla förändringar i vår organisation känner jag inte längre att kan ta bra beslut för investerarna i Sixers", skriver han i ett brev, enligt espn.com.

76ers har varit bland NBA:s tre sämsta lag i var och en av Hinkies tre säsonger med klubben och har haft en uttalad strategi att satsa allt på draften – höga draftval skulle skaffas genom att förlora matcher och att byta bort lagets bästa spelare till andra lag.

Men tre år senare har detta inte gett önskad effekt och det finns i dag ingen spelare i truppen som anses vara en säker framtida allstarspelare.

Redan tidigare under säsongen installerades Jerry Colangelo, en veteran och legend inom amerikansk basket, som "chairman of basketball operations" och rutinerade tränaren Mike D'Antoni blev "associate head coach" bredvid den av Hinkie utvalde huvudtränaren Brett Brown.

Det har rapporterats att Colangelo kommer att ersätta Hinkie med sin son, Bryan Colangelo, som utsågs NBA:s "executive of the year" 2005 och 2007.

Fredrik Nygren@fredriknygren2016-04-07 14:22:00
Author

Fler artiklar om NBA