Lagbanner
Studio Stryktipsets analys: Lördag 29/10

Studio Stryktipsets analys: Lördag 29/10

Här hjälper Studio Stryktipset dig på vägen fram till 13 rätt.

På förhand ser det inte ut att vara en av höstens svåraste kuponger men det finns också flera favoriter som ser svajiga ut. Lag som Newcastle, Tottenham och Liverpool har inte vunnit på beställning under hösten. Rent sportsligt är det en perfekt kupong med sju matcher hämtade från Premier League och sex matcher från The Championship. Efter två veckor med kuponger som präglats av överstreckade favoriter så hoppas panelen i Studio Stryktipset att få se en lite mer skrällbetonad kupong. Ingen har tagit risken av att gardera upp storfavoriten Liverpool men Jonas argumenterar i programmet för att det kan ge bra utdelning ändå.

Match ett är den enda matchen där panelen tagit helt identiska tecken. I övrigt är det spridda skurar och man tycks inte vara ense om en enda spik i övrigt. Det brukar vara ett gott tecken för utdelningen. Samtliga tror dock att Fulham kan få problem mot ett välorganiserat Everton-försvar. Även Palace flaggas som en favorit i fara mot ett ungt Southampton.


Spikförslag:

Liverpool
är kupongens största favorit och kommer att vara det första tecknet som många tippare fyller i när man ser kupongen. Ettan kommer att helt och hållet sakna spelvärde och med tanke på Liverpools säsongsstart så går det kanske att argumentera sig till att skrällen är möjlig. Med det sagt så har Leeds sett iskalla ut den här säsongen. Gästerna går in till mötet med en förlustsvit på fyra raka matcher och har inte vunnit en fotbollsmatch sedan man mötte Barnsley i cupen i slutet av augusti. Liverpool har inte råd att tappa fler poäng om man ska hänga med i toppstriden. 

Watford är både Jonas och Oscars givna val i bortamötet med Wigan, som var en av nedflyttningskandidaterna inför säsongen. Som nykomling har man inte haft råd att förstärka truppen i den utsträckning som krävs. Trots att laget inledde säsongen starkt så befinner man sig bara två poäng från nedflyttningsstrecket. Nu står Wigan inför en tuff utmaning mot ett av ligans på pappret bästa lag - och som dessutom kommer ifrån en imponerande 4-0-seger. Vår expertpanel ställer sig skeptisk till att Wigan klarar av att hänga med och det här är ett sunt singelstreck.

Chelsea är obesegrade sedan Potter tog över laget. Han ställs nu mot sin gamla klubb, Brighton. Det blir en intressant matchning då nye tränaren De Zerbi inte valt att förändra så mycket i spelsättet ännu sedan Potter lämnade. Det blir lite som att möta sin egen taktik, något Potter bör behärska. Chelsea har blivit stabilare sedan Potter tog över laget och poängspelarna har börjat producera mål och assist. En spelare som Mason Mount har hittat formen igen efter att ha befunnit sig i en djup svacka under Tuchel.


Favoriter i fara:

Fulham är ett av Premier Leagues stora utropstecken hittills. Som nykomling ligger man på en sjundeplats i tabellen. Offensivt har det sett riktigt bra ut med Mitrovic som spets. Serben har stått för nio av lagets 22 mål. Det är defensiven som oroar. Trots att man befinner sig på en sjundeplats så har laget målskillnaden 22-22. Man ställs mot ett av ligans bästa lag defensivt. Everton har lagt stort fokus på att sätta defensiven under sommaren och värvat in både Tarkowski och Coady för att förstärka mittlåset. Det har också gett resultat! Med ett snitt på ett insläppt mål per match så ligger laget i paritet med lag som City och Arsenal. Everton kommer inte att bjuda på speciellt mycket bakåt men med Fulhams försvar så finns möjligheten att skapa målchanser, både på kontring och fasta situationer. 

Blackburn kan gå upp i serieledning vid seger mot Hull men samtliga i panelen har valt att gardera upp tvåan. Trots att Blackburn radar upp segrar så ser spelet inte speciellt bra ut. Varken spelmässigt eller deras underliggande siffror imponerar. Hull är ett förväntat bottenlag men man jobbar hårt för poängen och kommer inte att ge sig på hemmaplan. Oscar går så pass långt som att ta bort tvåan helt och hållet från kupongen. Blackburn är väldigt beroende av Gallagher och Breretons målproduktion. När båda har en dålig match vinner inte Blackburn.

Newcastle har visat sig otroligt svåra att besegra den här säsongen. Man hade inte den stora transfersommaren som många fans väntade sig men man har värvat smart. Ska man peka på någon svaghet så är det offensiven. Nu när varken Isak eller Saint-Maximin ser ut att kunna vara med så saknas det skickliga i en-mot-en-situationerna. Aston Villa fick en nytändning efter att man sparkade Gerrard och vann direkt med 4-0 hemma mot Brentford. Det var någon form av islossning för Aston Villa besitter mer kvalité än vad man visat upp hittills i ligan. Newcastle formrad gör att det är stor risk för överstreckning på ettan.  


• • •


Spelförslag inför lördag: 

System 1 = Jonas Amrounis spelförslag. 96 kronor (1 hel – 5 halv)
System 2 = Per Malmqvist Stolts spelförslag. 96 kr (1 hel – 5 halv)
System 3 = Oskar Kiisks spelförslag. 96 kr (1 hel – 5 halv)

* * *
SE STUDIO STRYKTIPSET HÄR:

SvenskaFans.com2022-10-29 08:30:00

Fler artiklar om Speltips