QPR värvar Adam Bolder

Dexter Blackstock viktig i mittfältarens val av klubb.

QPR har lyckats värva mittfältaren Adam Bolder från Championships ledarlag Derby.

Bolder, som fyllde 26 i oktober, är en defensiv mittfältare som kom till Derby från Hull sommaren 2000. Just Hull var också en av de klubbar som var intresserade av Bolder när det stod klart att denne skulle lämna Derby.

QPR fick i onsdags tillåtelse av Derby att diskutera ett kontrakt med Bolder och Hull, som tidigare visat ett intresse av att låna spelaren, fick på torsdagen tid för samtal. Även andra klubbar sägs ha varit intresserade, men Bolder valde altså QPR, mycket tack vare John Gregory och Dexter Blackstock.

Gregory har som bekant tränat Derby medan Blackstock och Bolder spelade tillsammans i Derby under tre månader i slutet av 2005 då Blackstock var utlånad från Southampton och enligt Greogry har Blackstock varit med och övertygat Bolder om hur viktig roll på mitten han kommer att få i QPR.

Under sin tid i Derby har Bolder blivit en populär spelare tack vare sin inställning och uppoffrande spelstil. Det blev totalt 181 matcher och 11 mål i den vita tröjan. Tolv av dessa matcher är Premier League matcher. Positivt är också att Bolder inte blivit utvisad någon gång under sina år i Derby och Hull.

Bolder kommer att ta över tröja nummer 7 från Matthew Rose, trots att hans nummer i Derby, 4, är ledigt. Kan detta innebära att vi även har en försvarare på ingång?

QPR-red passar också på att hälsa Adam Bolder välkommen till klubben.

Källor: www.qpr.co.uk samt www.soccerbase.com

Simon Ståål2007-01-28 14:50:00
Author

Fler artiklar om QPR