QPR-truppen 2007/08 - backlinjen
Lagkaptenen Marcus Bignot har fått konkurrens av bland andra Chris Barker och John Curtis om ytterbacksplatserna i QPR.

QPR-truppen 2007/08 - backlinjen

Så här veckan innan ligapremiären är det troligen färdigvärvat för John Gregory och redaktionen tar en koll på vilka spelare han har att tillgå.

QPR-red fortsätter sin koll på truppen inför säsongsstarten med en titt på backlinjen.

BACKAR

2. Marcus Bignot


33-årige Bignot var uträknad och transferlistad av Gary Waddock, men jobbade sig tillbaka och avslutade säsongen som ordinarie i laget och som lagkapten. Belöningen blev ett nytt ettårskontrakt. Har varit småskadad under sommaren och ytterbacken kommer att få kämpa hårt mot nyförvärven Chris Barker och John Curtis.

3. Chris Barker

Chris Barker blev QPRs första nyförvärv i somras då han inte fick nytt kontrakt hos Cardiff. Även Colchester, dit Barker var utlånad förra säsongen, var intresserade av den 27-årige vänsterbacken som till slut valde Loftus Road.

4. Danny Cullip

Danny Cullip fyller 30 i september och kom till QPR från Nottingham Forest i slutet på januari i år. En ledartyp i försvaret och var en av de stora hjältarna när QPR kämpade sig kvar i Championship i våras. Har utvecklat ett bra samarbete med Damion Stewart och Michael Mancienne.

5. Damion Stewart

Den jamaicanske landslagsmannen missade bara en ligamatch förra säsongen och blev bättre och bättre för varje match. Bra på huvudet och orädd i närkamperna. Har dock tendenser att placera sig fel och är beroende av en kollega som styr honom.

6. Michael Mancienne

19-årige Michael Mancienne är, precis som under stora delar av förra säsongen, inlånad från Chelsea och har representerat England på ungdomslandslagsnivå. En stabil mittback som även han spela högerback. Undertecknad ser det dock som resursslöseri då jag tror att Mancienne en dag kommer att spela mittback för England.

15. Dominic Shimmin

Snart 20-årige Shimmin har haft stora problem med skador sedan han anslöt från Arsenal våren 2005 och har bara spelat tre tävlingsmatcher för QPR. Shimmin är mittback och måste i konkurrensen från Cullip, Stewart och Mancienne visa sig från sina bästa sidor om han skall spela till sig ett nytt kontrakt.

21. John Curtis

Sågs som en lovande spelare, men lyckades aldrig spela till sig en ordinarie plats i Manchester United. I stället blev det Premier League-spel med Blackburn innan karriären förde honom vidare till Portsmouth, Leicester, Preston och Nottingham. Kan spela överallt i backlinjen men är främst högerback.

24. Pat Kanyuka

20-årige Pat Kanyuka är ytterligare en egen produkt som skrev på sitt första proffskontrakt med QPR våren 2005 då även Manchester City var intresserade. Precis som Dominic Shimmin har Kanyuka haft stora problem med skador och behöver hålla sig skadefri i år. Kanyuka är mittback, men har även gjort en del matcher som högerback.

27. Sampsa Timoska

Finske backen Sami Timoska, 28, kom till QPR i januari 2007 efter att ha spelat med MyPa i Finland. Timoska hade problem med tempot i Championship i början men anpassade sig ganska snabbt. Under våren användes han främst som vänsterback, men kan även spela mittback vid behov.

28. Zesh Rehman

Zesh Rehman kom till QPR från Fulham sommaren 2006. Han hade meriter från Premier League och landslagsspel med Pakistan och man hoppades att han skulle ersätta Danny Shittu i mittförsvaret. Rehmans första säsong blev dock rena mardrömmen och han lånades till slut ut till Brighton. Under sommaren verkar John Greogry ha gett 24-åringen lite nytt självförtroende genom att skola om honom till högerback. Rehman är troligen en bit från förstaelvan då han fått byta tröjnummer från 5 till 28.

Andrew Howell

Andrew Howell var under förra året lagkapten för det juniorlag som spelade hem seriesegern till QPR. Han kan spela vänsterback och mittback och debuterade i Carling Cup förra hösten. Detta är hans första år som proffs och bli inte förvånade om han tilldelas ett tröjnummer under säsongen.

Aaron Goode

19-årig mittback som anslöt från Arsenal under 2006. Blev utsedd till årets ungdomsspelare i QPR förra säsongen (Kiyan Prince Trophy) och erbjöds även ett proffskontrakt. Har fortfarande inte figurerat i A-lagssammanhang och har inte heller erhållit något tröjnummer ännu. 

Från förra årets trupp har Mauro Milanese lämnat klubben på fri transfer i sommar, medan Ian Evatt, Ugo Ukah, Matthew Rose, Jon Munday och Matt Hislop lämnade klubben under våren 2007.

I morgon: mittfältet

Simon Ståål2007-08-07 19:52:00
Author

Fler artiklar om QPR