Inför Colchester-QPR

Lite "Ny manager-effekt", tack!

Med Mick Harford vid rodret skall QPR på onsdagen försöka resa sig efter den förnedrande 1-5 förlusten mot West Bromwich i söndags. Till sin hjälp har man fått två inlånade spelare.

Matchen mot Colchester kan bli Mick Harfords enda som QPR-manager. Trots detta har han under tisdagen fått tag på två lånespelare - Prestons Jason Jarrett och Birminghams Rowan Vine (se separat artikel).

Förändringar i ledarstaben brukar innebära en del även när det gäller laguttagningen. Harford plockades visserligen till klubben av John Gregory, men man kan ju hoppas att deras syn på fotboll inte är exakt likadan.

Hur laget ser ut på onsdagkvällen vet bara Harford, och vi kan bara spekulera i vilka spelare som får chansen.

Lee Camp var QPRs bäste spelare mot West Bromwich och jag kan inte tänka mig annat än att han fortsätter i målet.

I backlinjen är förhoppningsvis Michael Mancienne tillbaka från den ryggskada som hållit honom ur spel de senaste veckorna. En frisk Mancienne skulle gå rakt in i mittförsvaret, vilket verkligen behövs.

Försvarets insats senast var under all kritik och jag kan tänka mig att det blir de spelare som Harford tror har lättast att ladda om som får chansen. Sami Timoska var bra mot Watford men blev sjuk på uppvärmningen inför matchen mot West Bromwich och satt därför på bänken utan att bytas in. Är Timoska frisk igen kan vi inte annat än att hoppas att han är en av de som för Harfords förtroende.

Lånet av mittfältaren Jarrett öppnar också möjligheten att låta Mikele Leigertwood, som var avstängd senast, ta klivet ner som mittback.

Även mittfältet var blekt mot West Bromwich. Gareth Ainsworth slet förvisso och lyckades även peta in ett mål. Hogan Ephraim byttes in och såg lovande ut, men centralt levererade Adam Bolder och Martin Rowlands väldigt lite. Även Stefan Moore, som återigen spelade på en avig ytterplats, såg tam ut och gjorde sina främsta insatser i försvaret där han räddade ett par givna mål i samband med fasta situationer.

När Bolder kom till QPR beskrevs han som en bra defensiv mittfältare som spelade långt ner i planen. Denna rollen har han inte haft i QPR i höst utan har mer använts offensivt, vilket förklarar de bleka insatserna.

Med Jarrett och Leigertwood i truppen finns det fler alternativ och vi skall inte glömma att vi fortfarande har Stefan Bailey och även Nick Ward att tillgå. Ward har fått väldigt lite speltid sedan han kom till klubben och har ofta använts som högerytter i stället för att spela offensiv mittfältare.

I anfallet blir Vine givetvis en injektion då Marc Nygaard återigen är skadad och Dexter Blackstock inte alls kommit upp i den standard som han höll förra säsongen. Även Danny Nardiello är småskadad och saknades senast, medan Shabazz Baidoo inte heller stått högt på Gregorys lista.

Efter söndagens insats kan det inte bli mycket sämre och oavsett laguttagning krävs att spelarna höjer sig ett par snäpp.

Motståndarna

Hemmalaget Colchester var föregående säsongs stora överraskning, men i år har laget bara vunnit en match (Preston borta 3-0).  Förra säsongen vann Colchester 15 hemmamatcher och det var det som var den stora anledningen till att laget kom på tionde plats.

Under sommaren tappade Colchester Jamie Cureton till Norwich och detta är givetvis en av anledningarna till att det gått sämre. Colchesters anfall skall dock inte underskattas då laget gjort tretton mål i höst och rutinerade Teddy Sheringham och Kevin Lisbie kan säkert straffa QPR-försvaret om det inte bättrar sig.

Precis som förra säsongen släpper Colchester in en hel del mål och håller man som motståndare någorlunda tätt bakåt så finns det goda chanser till tre poäng.

Preliminär laguppställning

Colchester United

13. Aidan Davison 
7. Karl Duguid
12. Pat Baldwin
19. Adam Virgo
16. George Elokobi
11. Mark Yeates
10. Kemal Izzet
14. Kevin McLeod
4. Johnnie Jackson
20. Kevin Lisbie
8. Teddy Sheringham

Önskad laguppställning

QPR

1. Lee Camp
2. Marcus Bignot
32. Mikele Leigertwood
6. Michael Mancienne
27. Sami Timoska
11. Gareth Ainsworth
16. Jason Jarrett
29. Nick Ward
25. Hogan Ephraim
26. Rowan Wine
8. Danny Nardiello

Simon Ståål2007-10-02 22:25:00
Author

Fler artiklar om QPR