QPR B-Wycombe B 2-0 (0-0)

Provspelare på plan när reservlaget vann.

QPRs reserver vann på tisdagkvällen hemmamötet med Wycombe med 2-0 efter att Danny Nardiello gjort bägge målen i den andra halvleken.

Till skillnad från de senaste reservlagsmatcherna matchades denna gången lite fler seniorspelare. Jake Cole vaktade målet medan Pat Kanyuka spelade högerback. Andrew Howell intog sin normala plats som vänsterback, medan vi fick se Simon Walton som mittback till sammans med en provspelare. QPR har inte bekräftat vem provspelaren var, men Wycombes officiella sida och inofficiella QPR-sidor skriver att det handlar som ungraren Gábor Gyepes.

Gyepes inledde karriären i Ferencváros och flyttade sommaren 2005 till Wolverhampton. Våren 2006 råkade han ut för en allvarlig knäskada och i våras bröts kontraktet med Wolves.

På mittfältet återfanns Matt O'Brien och Stefan Bailey centralt medan Keiron St. Aimie spelade högerytter och Chris Arthur högerytter. Arthur skrev förra veckan på ett work experience-lån med Hayes and Yeading, men avtalet tillåter att Arthur spelar reservlagsmatcher för QPR.

I anfallet återfanns Danny Nardiello tillsammans med superlöftet Angelo Balanta. Bänken bestod i vanlig ordning av spelare från juniorlaget.

Även Wycombe kom till spel med ett ganska ungt lag och hade fyra spelare från juniortruppen i startelvan. Tommy Doherty var dock inte med. QPR-mittfältaren är på lån hos Wycombe året ut och har än så länge gjort ett inhopp i ligan. Doherty blev för övrigt pappa i helgen och det kan förklara varför han inte var med.

Matchen höll enligt rapporterna ingen högre kvalitet, ochdet skapades bara en handfull målchanser i den fösta halvlekn. Den första farligheten var gästernas och uppkom då Gyepes nickade ett inlägg i egen stolpe.

Nardiello skapade Rangers första farlighet då han testade unge James Reading i bortamålet från distans.

Wycombes Daniel Fitchett spelades fri men kunde inte få sitt avslut på mål då Jake Cole kom ut bra från sitt mål.

Simon Walton fick en varning då han brutalt glidtacklade gästernas Chris Palmer ute vid hörnflaggan precis innan pausen.

QPR började den andra halvleken piggast och efter fem minuter kunde man ta ledningen. Balantas passning öppnade bortaförsvaret på vid gavel och fri med Reading rullade Nardiello bollen under den utrusande målvakten.

Minuter senare var det nära ett andra mål då St. Aimie nickade Arthurs hörna på mål. Reading stod för en bra räddning och höll gästerna kvar i matchen.

QPR fortsatte att dominera och Gyepes var nära att nicka in tvåan, men bollen rensades bort på mållinjen.

Med dryga tjugo minuter kvar att spela avgjorde Nardiello matchen. En lång boll från Gyepes öppnade Wycombes försvar och Nardiello kom fri med Reading. Reading parerade skottet, men Wycombe kunde inte rensa bort bollen som hamnade hos Arthur på vänsterkanten. Arthurs inlägge hittade Nardiello som nickade bollen i mål bakom en chalslös målvakt.

Reservlagsbossen Steve Brown gjorde sina två första byten strax efter målet. Walton ersattes av Billy Coyne. Även målvakten Jake Cole byttes ut och 16-årige Liam O'Brien fick göra reservlagsdebut. O'Brien fick snabbt visa prov på mod då han högg bollen framför fötterna på en framstormande motståndare efter att Gyepes slagit en för lös hemåtpassing.

Ett par minuter före slutsignalen lämnade Gyepes planen med en lättare skada och ersattes av Aaron Goode. På tilläggstid hettade matchen till då Stefan Bailey i ett tumult efter att Wycombe frått frispark skallade gästernas Tom Cadmore så att denne behövdes sys med ett par stygn. Domare Halliday och hans linjemän missade dock detta och Wycombebossen Paul Lambert var naturligvis inte glad över.

MATCHFAKTA

1-0 Nardiello (50)
2-0 Nardiello (67)

Varning:
QPR: Walton

QPR: 1.Jake Cole (13. Liam O'Brien 68), 2.Pat Kanyuka, 3.Andrew Howell, 4.Matt O'Brien, 5.Simon Walton (15.Billy Coyne 68), 6.Gabor Gyepes (14.Aaron Goode 88), 7.Angelo Balanta, 8.Kieron St. Aimie, 9.Daniel Nardiello, 10.Stefan Bailey, 11.Chris Arthur. Ej använda avbytare: 12.Aaron Morgan-Cummings, 16. Antonio German.

Wycombe: 1.James Reading, 2.Robbie Rice, 3.Alan Massey (16. Darrel Ellams 77), 4.Andre Booucaud, 5.Lewis Christon, 6.Tom Cadmore, 7.Matt Phillips (12.Calum Botham 69), 8.Steve Gregoey (15.Eddie Savage 68),9. George Daly, 10.Daniel Fitchett, 11.Chris Palmer. Ej använda avbytare: 17.Scott Shulton, 18.Elliot Brathwaite.

Positivt från matchen var naturligvis Nardiellos två mål. Angelo Balanta imponerade igen och förhoppningsvis återfinns han i truppen mot Colchester på lördag. Det är även kul att se att det finns en känsla för att ge ungdomarna chansen på denna nivån. Jag tänker närmast att man ger 16-årige Liam O'Brien chansen i målet de sista tjugo.

Detta var årets sista reservlagsmatch. Nästa match är planerad till den 9 januari då QPR besöker serieledande Crystal Palace.