Colchester 3 - 1 Cheltenham
The home of the Mighty U´s

The U's vänder 0-1 till 3-1 sista halvtimmen

Kvällens match mot Cheltenham spelas på Weston Homes Community Stadium i Colchester. Colchester som den senaste tiden har spelat riktigt bra med bara en förlust på dom åtta senaste matcherna ska ju utan problem kunna vinna mot Cheltenham som bara har två lag bakom sig i tabellen. Ett av dom är Hereford och det var ju faktiskt dom som senast vann mot Colchester så varningen är härmed utfärdad.

Colchesters senaste match var ju borta i TV matchen mot MK Dons i måndags och där blev det 1-1 med mersmak. Colchester hade tre stycken jättelägen att avgöra i slutet av matchen

Colchester startar matchen på en 11:e plats och ligger även kvar där vid en vinst då närmaste laget ovanför är just nu fyra poäng före The U’s. Skulle Colchester dom mot all förmodan förlora så kan man hamna på en 13:e plats som sämst

Colchester ställer upp med exakt samma lag som mot MK Dons. Marc Tierney
som är tillbaka efter sin avstängning fick en känning i sitt lår så han lämnar återbud. På bänken hittar vi nyinlånade Lewis Gobern medan återkallade Jamie Guy finns på läktaren. Det innebär ju också att förre Cheltenhamspelaren Steven Gillespie inte får plats i startelvan för Colchester men han kommer nog att få hoppa in i andra halvlek.

Match på hemmaplan

16:00 Avspark och bortalaget Cheltenham gör avspark
Cheltenham har den första situationen då man får en frispark i ett läge som med god vilja kan betraktas som bra. Frisparken tas dock hand om målvakten Jimmy Walker utan att ha ställts på några större prov.

Colchester ställer om i ett snabbt anfall med Mark Yeates som drar iväg ett mycket bra skott men målvakten Scott P Brown gör en mycket fin räddning och Colchester får en hörna. På hörnan från Mark Yeates är Paul Connor nära att göra självmål men fortfarande 0-0.

Colchester får en frispark i halvbra läge när Mark Yeates blir fasthållen. Yeates tar även hand om frisparken som är mycket mot första stolpen men Clive Platt missar bollen precis vilket även alla andra gör så målvakten Scott P Brown behöver bara stå still för att fånga bollen. Ett bra läge där en liten touch hade räckt för att det skulle bli mål.

Cheltenham tvingas till ett tidigt byte anfallaren Paul Connor ersätts av Elvis Hammond på grund av skada.

Clive Platt blir kapad precis utanför straffområdet och den kan slås av både Mark Yeates eller Johnnie Jackson. En grym högerfot eller en känslig vänsterfot. Det blir vänsterfotade Johnnie Jackson som slår frisparken rakt i muren och i ivern att ta returen är han lite väl brysk så Cheltenham får frispark istället. Ett bra läge och man kommer inte ens förbi muren.

Cheltenham får hörna samtidigt som Johnnie Jackson skadar sig i ena axeln som måste plåstras om. Jackson får lämna planen och Cheltenham får slå hörnan när Colchester bara har tio man på plan. Hörnan blir bra och den avslutas av Alan Wright men skottet går över.

Först ett bra frisparksläge och utbytt för en skada minuten efteråt för JJ

Johnnie Jackson återvänder in på plan men tvingas tyvärr till ett byte och in kommer nu John White. Colchester skadeotur fortsätter att grina oss i ansiktet.

Ett bra anfall från Colchester där David Perkins, Mark Yeates och Dean Hammond spelar elegant mellan sig innan Perkins hittar Scott Vernon som dock nickar bollen över.

Colchester har ett mycket bra läge där Scott Vernon tar ner bollen fint efter en grym pass från David Perkins men tyvärr räddar Brown i målet Vernons skott.

Colchester får ett nytt jätteläge då Skott Vernon blir frispelad av Dean Hammond men målvakten Scott P Brown är snabbt ute och styr undan bollen innan Vernon får bollen. Dock är rensningen inte bättre än att David Perkins får tag i bollen och han lyfter den mot öppet mål men tyvärr slår han bollen lite för läst så Chris Westwood i Cheltenhams försvar hinner fram och rensa undan bollen någon meter före mållinjen.

Fjärdedomaren visar en minuts stopptid vilket är förvånande lite då Johnnie Jackson blev omplåstrad mer än så. Även andra spelare har ju sökt vård.

16:46 Halvtid och 0-0.

En bra första halvlek från Colchester som borde ha varit i ledningen med minst ett mål men som vanligt har vi alldeles för svårt att göra mål vilket kan straffa oss hårt när säsongen väl är färdigräknad.

Inga byten i halvtid så det är samma 22 spelare som avslutade den första halvleken som även startar den.

17:02 Avspark för andra halvlek.
En trevande start på andra halvleken öppnar sig först efter åtta minuter då Colchester får en hörna som blir hyfsat farlig då David Perkins skarvar bollen vidare vid första stolpen men både Clive Platt och Pat Baldwin missar bollen precis så Cheltenham kan starta en kontring som man tillslut får en hörna på. Hörnan slås kort innan den skickas in framför målet men där tar James Walker hand om bollen.

0-1
Chris Westlake utnyttjar tomrummet John White skadar sig i en närkamp men hans skott räddas till hörna från James Walker. White tvingas av plan ett tag så Colchester får försvara hörnan med bara tio man. Hörnan från hamnar hos Chris Westlake som inte gör några misstag och James Walker är utan chans. 1-0 till bortalaget mot spelet. Typiskt för Colchester denna säsong.

Målet blev som en väckarklocka för Colchester och man har massor av chanser och man byter även in förre Cheltenhamspelaren Steven Gillespie som direkt har ett jätteläge att göra mål men målvakten räddar till hörna.

1-1
Mark Yeates når på hörnan Dean Hammond som nickar in bollen från straffpunkten lågt nere i ena hörnet. Mycket skönt och viktigt mål då det inte gick många minuter mellan målen.

Dean Hammond kvitterar

Colchester fortsätter att pressa på och man är mycket nära att göra 2-1 men fortfarande 1-1
Colchester byter in nyinlånade Lewis Gobern som nu gör debut för Colchester.

Cheltenham som bytte in skadedrabbade John Finnigan lyckas på sju minuter få två röda kort så Cheltenham får avsluta matchen med tio man. Inte så överdrivet smart av Cheltenhams skadedrabbade lagkapten.

Matchen böljar nu fram och tillbaka men det är Colchester som är närmast ett ledningsmål och man skapar fram flera hörnor men Scott P Brown i målet spelar mycket bra när han håller kvar sitt lag i matchen.

2-1
Colchester får en hörna efter en ny fin räddning rån Scott P Brown i målet. Hörnan från Mark Yeates blir lite lång men Pat Baldwin fångar upp bollen och skickar tillbaka bollen framför mål och där är Steven Gillespie framme och gör mål mot sitt gamla lag.

Steven Gillespie gör mål mot gamla laget

Utvisningen visar sig vara mycket avgörande då Cheltenham nu har tagit helt slut och orkar inte anfalla längre utan 3-1 ligger klart närmare

3-1
I slutminuten avgörs matchen totalt då Lewis Gobern frispelar Mark Yeates som inte gör något misstag framför målvakten och 3-1 är ett mycket rättvist resultat.

Mark Yeates fastställer till 3-1

17:51 Matchen slut och en mycket skön seger för The U’s

En strulande dator gör att andra halvlek blir lite knapphänt.

Colchester vinner med 3-1 efter att ha vänt 0-1 till 3-1 med viss hjälp av den inbytte lagkaptenen i Cheltenham som efter att ha blivit inbytt drog på sig två gula kort inom sju minuter och därefter gör Colchester två mål. I förra matchen fick ju även MK Dons en spelare utvisad men då kvitterade dom istället så det behöver ju inte alltid vara bra att spela med en man mer.

Colchester befäster sin 11:e plats och har nu även plusmålskillnad.

Nästa match är mot Bristol Rovers nästa helg och den matchen spelas på bortaplan. När lagen möttes i Colchester vann Rovers med 2-0 efter en fruktansvärt dålig match från Colchesters sida. Colchester har fyra raka matcher utan förslut på bortaplan med tre segrar och så krysset mot MK Dons senast. Ett bra läge för Colchester med andra ord.

0-1
Chris Westlake (57:30), 1-1 Dean Hammond (61:42), 2-1 Steven Gillespie (76:58), 3-1 Mark Yeates (89:09)

Publik: 4.183