Lagbanner
Första omgången av FA-cupen lottad.
Snart dags för första omgånen.

Första omgången av FA-cupen lottad.

För en knapp timme sedan lottades så de 80 lagen som är kvalificerade till FA-cupens första omgång mot varandra. The Dons fick en skaplig lottning får man väl lov att säga.

Vi skall möta....*trumvirvel*......Barrow AFC på bortaplan helgen den 6-8:e november.
Barrow spelar för närvarande i League Two och ligger på en 19:e plats i tabellen av totalt 24 lag.
The Bluebirds har som bäst placerat sig på åttonde plats i gamla division tre säsongen 1967/68 men man har ju faktiskt vunnit FA-Trophy två gånger nämligen 1990 och 2010.
Därigenom är faktiskt Barrow den enda klubb som vunnit turneringen både på gamla och nya Wmbley.

Det kunde som sagt blivit en betydligt värre lottning för The Dons och visst skall vi gälla som storfavoriter när vi åker till Holker Street den 6-8:e november.
Hade man fått bestämma helt själv så hade man ju såklart gärna sett att vi fått möta Skelmersdale United FC som till vardags spelar i nionde divisionen eller Brackley Town i den sjätte divisionen.

Men, men.....nu skall vi inte klaga på lottningen utan istället visa var skåpet skall stå när vi intar Holker Street för avancemang till andra omgången.
Nytt för i år är ju att det inte blir något omspel vid lika när full tid avverkats. Istället blir det direkt 2X15 minuter förlängning och sedan straffsparkar om det fortfarande står lika mellan lagen.

Nedan följer nu hela lottningen av första omgången.
WOMBLE TILL I DIE!





 

Leif Viklund2020-10-26 21:35:19
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon