Lagbanner
Första omgången i FA-cupen 2021/22 lottad.
Året var 1988 då The Dons senast fick lyfta bucklan. Dags igen nu när FA-cupen säsongen 2021/22 drar igång den 6:e november?

Första omgången i FA-cupen 2021/22 lottad.

Efter kvällens omspel står det klart att AFC Wimbledon tar emot Guiseley i första omgången av FA-cupen. En riktig drömlottning och dörren till andra omgången står redan nu på vid gavel känns det som.

Det var ju i söndags som lottningen ägde rum och vi lottades då att möta vinnaren i omspelet mellan Guiseley - Brackley Town hemma på Plough Lane den 6:e november.

Ikväll var det dags för omspel och för en liten stund sedan nåddes vi av nyheten att Guiseley vunnit matchen med 2-1.

Guiseley, som ligger i grevskapet City and Borough of Leeds i West Yorkshire, spelar till vardags i National League North som motsvarar division sex i den engelska fotbollspyramiden och ligger för tillfället på en 17:e plats av totalt 22 lag.
Arenan heter Nethermoore Park och tar 4 200 åskådare.
Man har aldrig under klubbens 112 åriga existens avancerat till fotbollsligan utan har som högst nått Conference, eller National League som det numera heter, säsongen 2015/16.

FA-cupen har man varit med i några gånger tidigare och har som bäst nått andra omgången säsongen 2018/19 där det blev respass mot Fleetwood Town.

Självklart skall The Dons räknas som storfavoriter och jag skulle bli mycket besviken samt förbannad om vi inte tar oss till andra omgången med den här drömlottningen.

WOMBLE TILL I DIE!

 

Leif Viklund2021-10-19 23:34:32
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon