Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Accrington Stanley
James Hanson het striker för stunden

Inför: AFC Wimbledon – Accrington Stanley

Ett formstarkt Wimbledon jagar nya poäng i viktigt bottenmöte

Wimbledon lägger bakom sig en helt fantastiskt mars månad där laget överträffat alla förväntningarna. Laget har under månaden spelat in hela tretton poäng och laget som var uträknat har rest sig ur askan och blandat in sig i bottenstriden på allvar i jakten på ett nytt kontrakt. Ett av ligans formstarkaste lag och sätter man detta i ett större perspektiv så är laget rankat som det 25:e formstarkaste laget i Europa efter Juventus på en 24:e plats, mäktigt.

Detta skall självklart lyftas då vi inledde som ett Europas sämsta lag under Ardleys vingar där vi mer eller mindre hade tappat tron på oss själva. Vi har verkligen berört ytterligheterna denna säsongen kan man lätt säga. Förklaringen till det hela heter Glen Hodges samt Wally Downes som mer eller mindre kommer blir kultförklarade om dom lyckas reda ut detta och säkra kontraktet. Wally och Glen har anammat den gamla Wimbledon filosofin att fokusen skall ligga på det egna spelet och inte anpassa sig efter motståndet. Någon mer eller mindre är motsatsen till Neil Ardley som gick in till matcherna med filosofin att inte förlora.  

Att det tuffande tåget skall stoppa nu är det nog få som tror och med tanke på det resterande motståndet har Wimbledon mer eller mindre ödet i sina egna händer. Först ut är Accrington som endast vunnit en av dom senaste fem. Endast två poäng skiljer lagen där vi hittar Wimbledon jagandes från en 22:a plats med ett Accrington på en 18:e plats. Vinst idag och vi lyfter huvudet över ytan vilket vore så himla skönt. John Colemans manar skall inte få komma till Kingsmeadow idag och plocka hem tre med tanke på situationen.

Nu är det som vanligt när man lyfter laget att det oftast slår tillbaka men det får inte hända idag när man jagar viktiga poäng i botten. Vi vet att på återstående sex matcher så kommer vi inte spela in full pott utan det kommer komma förluster och poöng tapp. Enda topplaget kvar att möta är liga suveränen Luton hemma på Kenilworth Road och det kommer inte bli en lätt uppgift. Annars väntar Oxford, Bristol Rovers, Wycombe samt Bradford något som skrämmer? Inte direkt vi bär det fulla ansvaret för vårt öde.

Idag så har Wally Downes mer eller mindre en helt fullt och frisk trupp att tillgå då både Kwesi Appiah samt lagkaptenen Deji Oshilaja är åter i full träning. Kan inte vara många lag som sitter med det ess inför slutstriden. Konkurrens på var enda position vilket är grymt sen producerar vi mål framåt och släpper in färre. Hanson, Pigott, Folivi samt Appiah har mycket ansvar på sina axlar för produktionen framåt och hemåt har Aaron Ramsdale gjort sina misstag under mars så förutsättningarna är klara.

Gör vi en dålig match idag så är det absolut fortfarande mycket kvar att spela om men att bara få lyfta över strecket vore så himla stort.
 
Lycka till idag boys!!!

 
AFC Wimbledon - Accrington
League One
Arena: Kingsmeadow Ground
Datum: Lördagen den 6:e april 2019
Tid för avspark: 15:00 BST, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/


COME ON YOU DONS!!! 
 

Henrik Persson2019-04-06 08:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon