Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Accrington Stanley
Steve Seddon målskytt i återkomsten mot Fleetwood

Inför: AFC Wimbledon – Accrington Stanley

Ett obesegrat Wimbledon har inlett säsongen över förväntan

Wimbledon tog under förra helgen säsongens första seger när man besegrade Fleetwood borta på Highbury Stadium. Matchen gjordes av återvändaren Steve Seddon som presenterade sig med dunder och brak. Ett klass lån från Birmingham som kommer bidra under säsongen och högst troligt så är han här för att täcka upp Nesta Guiness Walker som ryktas vara på väg bort.

Säsongen har inletts på ett bra sätt med två oavgjorda samt en vinst senast. Summerar man alla lag hittills så ligger Wimbledon i topp både på gjorda och insläppta mål. Med andra ord så finns det detaljer att slipa på främst bakåt i banan. En positiv sak att plocka med sig var målvaktsspelet där Connal Trueman stod för en fin match ett måste att vi har en burväktare av klass vilket detta bevisade. Framåt så väntar vi fortfarande på Ollie Palmer som återhämtar sig från en ljumskoperation och bakåt så saknar vi fortfarande vår kapten Will Nigthingale.

Påbörjade oktober månad bjuder på ett tufft schema där vi skall spela hela åtta matcher varav sju i ligan samt en i EFL Trophy. Tuffa matcher väntar mot lag som nykomlingarna Hull City, Burton och Blackpool. Svårt att säga så här i början hur säsongen kommer arta sig. Kommer behövas ett par omgångar innan vi kan skilja lagen åt och se hur dom börjar parkera sig antingen på den övre eller nedre halvan. Jag personligen är helt övertygad om att om fjolårssäsongen hade spelats klart utan avbrottet av Covid-19 så hade Wimbledon inte klarat sig kvar. Nu fick matematiken avgöra och vi tog sista platsen och nedan strecket föll sista nedflyttningsplatsen till Tranmere Rovers. Mycket av det grundar jag på att vi saknade den där lilla extra växeln fanns ingen som då var tydlig matchvinnare eller en joker som skulle klivit fram under vårsäsongen 2020.

Ser man till denna säsongen har laget överraskat på mig och kan nog slå mig för bröstet och säga att Glyns truppbygge ej kommer dansa på det berömda strecket i år. Ser redan utropstecken och en som imponerat hittills är Ryan Longman, Alex Woodyard och ställer stort hopp till finska Jakko Oksanen som debuterade senast mot Fleetwood. Vår unga spelare Anthony Hartigan, Paul Osew, Jack Rudoni samt Nesta Guiness Walker om han stannar. Känner även en förhoppning att klubben har kapital och Connal Trueman inte skulle hålla och en målvakt till skulle behöva lånas in likt fjolårssäsongen när Joe Day fick lånas in för en Nathan Trott som inte fyllde kostymen enligt önskan.

Nu laddar vi inför en ny match på lånearenan som för mig är Loftus Road ett plåtskjul i White City som andas fotboll helt klart värt ett besök för er som älskar engelsk fotboll där gamla arenor fortfarande är det England som vi älskar. Nu vill varken jag eller någon annan kalla det för en hemmamatch utan där är siktet inställt på det nya datumet som är den 3/11 när vi tar emot Doncaster Rovers hemma. Back to Merton Back to Plough Lane!!!

Om vi skall falla tillbaka till dagens match och lägga lite fokus på truppen så har det givits postiva besked runt ytterbackarna Paul Osew och Nesta Guiness Walker som finns tillgängliga för matchtruppen. Anfallaren Ollie Palmer återhämtar sig från sin ljumskoperation och ökar för varje vecka på träningsdosen får se när han kan vara aktuell men mot slutet av månaden kan vi nog se fram emot en eventuell debut.

I motståndarlaget Accrington Stanley så återser vi tränaren John Coleman som sedan sin tillsättning 2016 gjort en kanonjobb med en liten klubb med små ekonomiska muskler. Coleman pressar resurserna till max varje säsongen och även denna säsongen väntas the att bli tufft för The Stanley´s. Laget inledde med en vinst mot Peterborough sen har laget förlorat två på raken senast nu hemma mot Oxford där laget förlorad mot tippade topplaget Oxford med 1-4. Laget har under veckan gjort klart med ett lån av mittfältaren Jon Russell från Chelsea FC.

 
AFC Wimbledon – Accrington Stanley
League One
Arena: Loftus Road
Datum: Lördagen den 3:e oktober 2020
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/



 COME ON YOU DONS!!!

Henrik Persson2020-10-03 08:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon