Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon - Accrington Stanley

Inför: AFC Wimbledon - Accrington Stanley

Kvällsmatch mot rubrikernas Accrington Stanley, en streckkamp mellan två lag med omvänd form.

Wimbledon kommer senast från en inte allt för spännande 0–0 match mot Barrow i lördags. Nu har man tre raka utan vinst medan kvällens motståndare har tre raka vinster i ryggen. Innan de tre senaste matchern var formen omvänd med Wimbledons tre vinster och Accringtons tre utan vinst. Historiskt sett så är det på senaste tiden en klar fördel att spela på bortaplan i detta möte då fyra av lagens fem senaste matcher har slutat med en bortavinst.

Mot Barrow var man dock nära att ta hem alla tre poängen i slutminuterna när Jake Reeves fick ett gyllene läge att avgöra framspelad av Ali Al-Hamadi. Då man saknade Josh Davison spelade Omar Bugiel från start med Al-Hamadi men lyckades inte åstadkomma mycket innan han fick gå av för att släppa in Harry Pell. Nu är Josh Davison tillbaka och det skulle inte förvåna mig om han fick chansen från start. Eftersom det inte är så långt sedan senaste matchen så kan det mycket väl bli aktuellt med ett par ändringar och vi har bland andra Huseyin Biler, Paul Kalambayi och Aron Sasu som är sugna på speltid. Connor Evans och Lee Brown är båda skadade och inte aktuella för spel. En sak är säker, att vi har en tydligare föredragen startelva än på flera säsonger. Bass i målet med Johnson och Lewis som mittlås samt Jake Reeves och Armani Little på innermittfältet bakom Ali Al-Hamadi skapar en stark centrallinje. Frågan är om Harry Pell får chansen mot sitt tidigare lag.

Ikväll får vi hoppas att vi kan bryta trenden med bortasegrar som dominerat lagen emellan de senaste åren. Kan vi bara skapa lite chanser för Al-Hamadi så borde det kunna lösa sig.

Accrington Stanley spelade i League One säsongen 2022–23 och hoppas på att kunna studsa upp direkt. Man ligger på den sista playoffplatsen med en poäng mer än Wimbledon och med den placeringen ligger man bäst till av alla nedflyttade lag från förra säsongen. Managern John Coleman har varit i Accrington i snart nio år nu och har mer än satt sin prägel på laget men hur det blir med det i framtiden är inte helt enkelt då han och hans assisterande, Jimmy Bell, sitter på utgående kontrakt. Samtidigt har lagets ägare gått ut i sociala medier, som ett svar från tränarduons önskan över nya kontrakt, med att han tänker sälja klubben "I'm not replacing them. I'm replacing me." Han fortsatte med att han inte är rätt person att leda klubben framåt samt påstå att klubben behöver förnya sig. Frågan är om detta påverkar laget i dag då detta hände för två dagar sen.

Även om laget ligger på en playoffplats så pratar John Coleman inför kvällens match mycket om hur viktigt det är att hålla sig kvar i denna division och att målet är att ta mer än 50 poäng för att garantera en fortsatt plats i fotbollsligan. Man får tillbaka mittfältaren Seamus Conneely men saknar fortfarande flera spelare i Matt Lowe. Liam Coyle, Toby Savin, Seb Quirk och Sean McConville.

Så snart är det dags att logga in på ifollow för en härlig höstkväll med fotboll, Låt oss bryta trenden och ta oss upp på en playoffplats, Come on you Dons!

AFC Wimbledon - Accrington Stanley
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Tisdagen den 24:e oktober 2023
Tid för avspark:19:45 brittisk tid, 20:45 svensk tid
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/
 

Pelle Blomster2023-10-24 18:55:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon