Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Blackpool Fc
Shane McLoughlin lördagens utropstecken fortsätter han på inslagen form

Inför: AFC Wimbledon – Blackpool Fc

Hög tid för en trea ikväll efter endast en poäng på senaste tre

Wimbledon spelar ikväll sin sista match på lånearena Loftus Road numera känd som Kiyan Prince Foundation Stadium. Resultaten på lånearenan har inte varit dom bästa, hittills på tre spelade matcher har resulterat i två förluster samt ett kryss. Så ikväll vore det otroligt skönt att få avlsluta med tre poäng då vi på senaste tre endast spelat in en ynkligaste poäng.

Med facit i hand så fortsätter Wimbledon trevande hemmaform och vi är helt enkelt bättre när vi är ute på vägarna. Allt hopp läggs nu till att Plough Lane kan ändra på detta och att besöka oss i sydvästra London förhoppningsvis innebär att gästerna åker hem tomhänta.

Lördagens match borta mot jumbon Burton där vi inledde målskyttet via ett vackert mål av inbytte Ryan Longman. Återigen hade vi svårt att försvara en ledning vilket visade sig kostsamt. På bänken återfann vi anfallaren Ollie Palmer som ej blev inbytt större chanser ikväll att vår nya anfallare göra ligadebut. Till bänken förpassades även Paul Kalambayi på bekostnad av vår ungrare Daniel Csonka. Paul har säkert har huvudet fullt på sistone med tanke på brottsmålet om sexuellt ofredande som han friades i men definitivt berördes av. I matchen så klev även vår finska mittfältare Jakko Oksanen av och han missar kvällens match på grund av en vadskada.

Ett av säsongen utropstecken är irländaren Shane McLoughlin som hotar på sin kant och verkar vara i en riktigt god form. Värt att notera är att han kom med i veckans lag vilket lyfter hans insats nu senast mot Burton.

Dagens motståndare Blackpool visar samma formkurva som Wimbledon med endast en vinst på dom senaste fem. I tabellen återfinns Wimbledon på en 16:e plats medens Blackpool återfinns på den 17:e med sju inspelade vilket är två mindre än Wimbledon.

Blackpools tränare Neil Critchley lovordar Wimbledon och Glyn Hodges för att det är ett välorganiserat lag som kommer bjuda upp till motstånd.

 
AFC Wimbledon - Blackpool FC
League One
Arena: Loftus Road
Datum: Tisdagen den 27:e oktober 2020
Tid för avspark: 21:00 engelsk tid, 20:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

 
 
COME ON YOU DONS!!!

Henrik Persson2020-10-27 13:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon