Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Bradford City
Wally Downes en legend gästar dagens drabbning!

Inför: AFC Wimbledon – Bradford City

Wimbledon ställs inför en riktig värdemätare när topplaget Bradford gästar

Ett rejält kraftprov väntar i eftermiddag när man gästas av storlaget i League Two Bradford City under ledning av Mark Hughes. Japp ni hörde rätt den forna walesiska storspelaren med ett digert CV bland klubbar som Manchester United och Chelsea. En tränarkarriär som inte heller är fy skam med klubbar som Blackburn, Manchester City och Stoke för att nämna några. Så blir lite David mot Goliats kamp idag när vår Super Johnnie Jackson ställs mot Mark Hughes en taktisk kamp där vi borde vara slagna på förhand.

Tabellen för stunden är otroligt jämn bortsett från Leyton Orient och Stevenage som drar i toppen och i botten är det endast Gillingham som sladdar. Dagens motståndare Bradford ligger på en 5:e plats på 39 poäng medans Wimbledon ligger på en 13:e på 35 poäng så är rejält tight i tabellen.

Lagen har och varvat högt med lågt under sina senaste fem så två klubbar som vill tillbaka på gammal inslagen väg. Bradford är och förblir en storklubb i region West Yorkshire där man är lillebror för stunden mot sina rivaler Leeds och Huddersfield. Har ni inte gästat Bradford och Valley Parade så kan jag varmt rekommendera denna arena med historiska vingslag och klass.

Båda dagens klubbar har varit aktiva på värvningsmarknaden där Bradford lånat in Dara Costelloe forward Burnley och Thierry Nevers ytter från West Ham. Wimbledon har fått in följande Sam Pearson forward lån Bradford City, Ali Al-Hamadi köpt från Wycombe och Armani Little lån från Forest Green Rovers. Alla tre förvärven är med i dagens trupp och för att summera ovan nämnda namn så är alla offensiva spelare.

I Wimbledon som också blivit av med Paris Maghoma som återvänt till Bradford samt Ryley Towler som återkallades av Bristol City föra att säljas vidare till Portsmouth och deras för dagen caretaker Simon Bassey tillika Wimbledon legend. Spännande att se hur vi först och främst täcker upp förlusten av Towler som enligt mig varit höstens lirare ihop med Ethan Chislett och Harry Pell.

Dagen till ära så gästas vi även av vår legend både som spelare och ledare nämligen Wally Downes. Icke att glömma är att Bradfords assisterade är Glyn Hodges som även han gjort samma resa som Wally. Hodges var assisterande till Downes när båda drog på The Great Esacpe som höll Wimbledon kvar i League One säsongen 2018/2019. Glyn fick även att efter Wally fått sparken ärva rodret och leda klubben själv innan han fick kicken och ersattes av Mark Robinson. Wally och Glyn var även lagkamrater i Wimbledon FC under 80-talet där dom kamperade ihop. Wally Downes var även Dave ”Harry” Bassetts högra hand ihop med Kevin Gage innan spelare som Vinnie Jones och John Fashanu ärvde tronen.



Nu ser vi fram emot en underhållande och trevlig eftermiddag där vi så klart går för tre pinnar. Och glöm inte: "We've got super Johnnie Jackson, He knows exactly what we need. Gunter at the back. Ayoub in attack. Wombles gonna win the fuckin´ league!"



AFC Wimbledon – Bradford City
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 14:e januari 2022
Tid för avspark: 16:00 brittisk tid, 15:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2023-01-14 09:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon