Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Burton Albion
Alex Woodyard en spelare får lyfta sig ett snäpp ikväll som ledare

Inför: AFC Wimbledon – Burton Albion

Botten möter botten i en måstematch

Wimbledon tar emot ett otroligt formstarkt Burton Albions som kommer på besök till ett Plough Lane där Wimbledon knappast sätter skräck i sina motståndare.
En måste månad för The Dons när hela bottensegmentet skall avverkas i följande ordning Burton (H), Bristol (B), Wigan (H), Rochdale (H), Northampton (H) vi skall även tillägga att vi möter Charlton men den matchen känns sekundär. Nu kommer vi inte vinna alla dessa matcher och kanske nog knappast kan avkräva det men skralt kan vi säga att ligan för vår del avgörs här. Blir vi ett stryklag denna månad med dålig poängskörd då får vi byta division utan snack ett faktum.

Wimbledon kommer från två raka kryss, två förluster samt en vinst på senaste fem så så himla är det inte. Ollie Palmers mål senast är så himla härligt lojt inte många spelare som drar på en sådan skarv som slumpar sig in i mål. Ollie förväntas knappast starta men kan bli vår joker måtte han nu bara hålla.

Ett hårt matchande väntas i mars som sagt och Robbo måste rotera då det kommer slita hårt finns som sagt en drös med sexpoängsmatcher denna månaden.
I pånyttfödda Burton så ligger mycket av effekten bakom att Jimmy Floyd Hasselbaink återvänt till klubben han coachade 2014 – 2015. Man har i tur besegrat Peterborough, Bristol Rovers, Rochdale samt Charlton med en målskillnad på 7-2.

I Wimbledon som är ligans sämsta hemmalag så rapporterar laget inga nya skador bortsett från att Ethan Chislett sparas inför kvällens match för att inte riskera en för tidigt återkomst. Hur hanterar vi Ollie Palmer högst troligen en joker effekt även idag vågar vi ex vila Longman och spela Pigot som ensam anfallare. Möjligheterna är många men hoppas att George Dobson och Jack Rudoni tar tag i takpinnen samt att man mot förmodan kan önska att Sam Walker för en gångs skulle spikat tät och ej bjuder på någon blunder.


Mot tre pinnar ikväll grabbar!


AFC Wimbledon – Burton Albion FC
League One
Arena: Plough Lane
Datum: Tisdagen den 9:e mars 2021
Tid för avspark: 19:00 brittisk tid, 20:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/



COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2021-03-09 18:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon