Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Burton FC
Tuff uppgift väntar i eftermiddag "Mot tre pinnar!"

Inför: AFC Wimbledon – Burton FC

Tick tack klockan slår och tiden går, frågan är om livet på den nedre halvan skall bestå.

Wimbledon snart avhängd jumbo i årets upplaga av League One med 23 inspelade poäng på 30 matcher, 22 gjorda mål och 46 insläppta. För stunden har vi 8 poäng upp till Shrewsbury på en 23:e plats. Jag personligen ställer mig frågan hur i helskotta skall vi fixa detta mån tro. För att säkra vår existens så behöver vi landa på ca 51 poäng vilket innebär att 28 poäng skall spelas in på resterande 16 matcher vilket ger ett snitt på 1,75 poäng per match.  

Blev mycket siffror i inledningen men som sagt ”The Great Escape is up and running” och Wally Downes uppdrag börjar likna ett mission impossible. Bra fotboll kan vi lira när vi blixtrar till då och då vi kan nämna West Ham matchen men även Sunderland borta där vi var bra stora delar under matchen. Det som vi lider av för stunden är att vi spelar på snabba omställningar där vi mer eller mindre rusar, anfallen blir kort sen ligger vi på försvar så ser matcherna ut. Drömmen är att få hålla i lite mera boll men ett lag på den nedre halvan eller botten är inget bra fotbollslag som kan styra matcher det visar tabelläget tydligt.

Nyförvärven i form av mittfältaren David Connolly, målvakten Aaron Ramsdale, vänsterbacken Steve Seddon, mittfältaren Shane McLoughlin anfallaren Michael Folivi är alla spelare som behöver göra avtryck om detta skall lyckas. Tror dock inte alla fem kommer att göra det men det måste vara truppspelare som konkurrera om platser det är så Wally Downes driver skutan. Neil Ardley var mera bekväm där spelare mer eller mindre var gjutna utan att få konkurrera men tanken som drev honom mot slutet var att han var mer rädd för att förlora än viljan att vinna.

Anfallaren Michael Folivi lånet från Watford kommer bli otroligt spännande att följa hoppas att det är en målglad prick och enligt mig ett inhopp idag sen skall han vara gjuten i elvan. Connolly har sett pigg ut och även han skall spela grymt fina insatser sedan han anslöt från Irländska Dundalk.

Sammanfattningsvis kan vi väl mer eller mindre säga att det är tre pinnar idag som gäller när Burton Albions gästar. Motståndare laget har inte vunnit på sina fyra senaste matcher. Wimbledon har inte vunnit i ligan sedan Boxing Day då vi besegrade Plymouth hemma med 2-1. Vinsterna har istället kommit i FA Cupen där både Fleetwood och West Ham besegrats.

I Wimbledon så saknas sedan tidigare vår anfallare James Hanson men även David Connolly kommer får avstå idag pga en ankelskada.

The Brewers under ledning av Nigel Clough son till legendariska Brian Cloughs om som inte behöver någon närmare presentation då hans underverk knappast undgått anglofiler eller fotbollsälskare även utanför öarna.

Mot tre livsviktiga poäng idag!!!
 
 
AFC Wimbledon – Burton Albion FC
League One
Arena: Kingsmeadow Ground
Datum: Lördagen den 9:e februari 2019
Tid för avspark: 15:00 BST, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: http://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2019-02-09 10:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon