Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon - Carlisle United

Inför: AFC Wimbledon - Carlisle United

Ett förnyat Wimbledon tar emot ligatrean på hemmaplan i jakten på en playoffplats.

Wimbledon är positiva även om man kommer från en 1–0 förlust mot serieledarna Leyton Orient senast. Flera av nyförvärven har visat att de kommer att bidra till laget och redan fått chansen i startelvan. Senast fick Ali Al-Hamadi och Armani Little chansen från start och Saikou Janneh samt Diallang Jaiyesimi fick hoppa in. Men tyngdpunkten ligger fortfarande på spelare som Harry Pell, Josh Davison och Ethan Chislett vilka sällan viker ner sig. Att Jack Currie fick starta på bänken senast var lite överraskande men det har troligtvis med turerna kring en eventuell övergång till Bristol City att göra. Jack Currie och Huseyin Biler har varit en viktig faktor på kanterna och förhoppningsvis kan vi återvända till det idag. Aaron Pierre och Will Nightingale spelade i en träningsmatch mot Portsmouth och båda är på väg in i truppen. Även lånet från Leicester City, Kasey McAteer kan vara aktuell för truppen.

Carlisle United ligger på en tredjeplats i ligan och kämpar för att hålla sig kvar på direktuppflyttningsplatserna. Senast förlorade men lite överraskande mot Harrogate Town. Skadeläget i Carlisle är bra med flera spelare som kämpar om platserna. Man kommer eventuellt vara utan mittfältaren Owen Moxon men där väntar Jamie Devitt och Alfie McCalmont båda på chansen och kliva in ifall Moxon inte kan spela. Carlisles manager Paul Simpson är övertygad att det kommer bli en svår mach även om man kan ses som favoriter och pekade ut som Harry Pell och Josh Davison som de spelare man kommer att behöva se upp med.

Senast lagen möttes vann Carlisle United mot Wimbledon med 2–1 på Brunton Park. Nu är dock Wimbledon i bättre form och med hjälp av fansen på hemmaplan så hoppas vi på tre poäng för the Dons! Tre poäng som nästan skulle kunna lyfta laget till playoffplatserna.  Så Come on you Dons, mot tre poäng!

AFC Wimbledon - Carlisle United
League One
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 11:e februari 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

Pelle Blomster2023-02-11 13:48:36
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon