Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Charlton Athletic
Tisdagens hattrick hjälte Joe Pigott kan han leverera även idag

Inför: AFC Wimbledon – Charlton Athletic

Londonderby väntar i eftermiddag för ett Wimbledon som för stunden har två raka segrar

“It´s a weird and wonderful world” ekades ut I etern av legendarisk kommentatorn John Motty Motson efter att Wimbledon besegrat Liverpool i FA Cupen 1988. Det klassiska citatet har följt oss sedan dess, är det inte bara helt fantastiskt att som skribent nu just idag återigen får lyfta detta citat.

Att dra parallellerna till dagens Wimbledon kontra de dåtida Crazy Gang är för stunden inget svårt med tanke på den så fantastiska Wimbledon fighting Spirit som dåtidens spelare och nutidens tränare Wally Downes tryckt in i gänget.

Tabellen ljuger aldrig och den talar sitt tydliga språk när man efter 33 spelade matcher ligger sist som jumbo i tabellen. Men två raka segrar har sparkat igång spöket och för stunden är Wimbledon ett av dom formstarkaste lagen om man ser över dom senaste två omgångarna. Wimbledon kan endast se sig besegrade formmässig av ligaledaren Luton samt sjätte placerade Doncaster sen rullar Wimbledon in. Nu är det mer eller mindre helt galet att vi absolut inte får jinxa detta och torska idag mot Charlton vilket jag tror vi gör. Allt förlora mot topplagen kan vi leva med men under senaste två har vi besegrat lag på den nedre halvan vilket är det absolut viktigaste för att stänga avstånden i botten av tabellen.

Wally Downes effekten som vi fick på inledande tre matcherna i december är en sak men det är nu efter x antal veckor som tränar effekten måste komma igång och man skall kunna se förändringarna. Den stora frågan är om dessa två matcherna var dom sista kippande andetagen innan vi mer eller mindre snart kan konstatera att vi kommer åka ur. Som sagt torsk idag ingen katastrof utan nästa helgs match mot Shrewsbury borta är den som kommer bli riktigt tung och viktig då endast fyra poäng skiljer lagen åt idag. Shrewsbury som stad är grymt trevlig där man kan sitta på pubar längs med floden Severn och många har redan innan säsong startat planerat in denna borta match.

Skall vi lägga över fokus mot dagens match så behöver först och främst nämna nyheten att Liam Trotter en av medlemmarna i ”The Ikea wardrobes” (Medlem nr 2 Tom Soares) äntligen lämnat klubben. Denna fotbollsmördare av rang kommer vara med och toppa listan över floppvärningar och när klubben inte ens går ut med nyheten via Twitter för att inte bemötas av negativa kommentarer talar sitt tydliga språk. Otroligt tråkigt för Neil Ardley att ha denna värvningen på sitt CV och dessutom ryktades det om att han låg på en lön av ca 4000 pund i veckan. Ny klubbadress för Trotter blir amerikanska ligan och Orange County SC i Kalifornien där han får Harry Forrester som klubbkamrat.

Inför dagens match så får Wimbledon klars sig utan lagkaptenen Deji Oshilaja (fot) anfallaren Kwesi Appiah (ljumske), yttermittfältaren Dylan Connolly (vad) sen har anfallaren Jake Jervis och försvararen Joe McDonald varit sjuka under vecka. Anfallaren James Hanson har återvänt och tränat med klubben under veckan efter sin skadefrånvaro och frågan på status inför dagen är okänt om han möjligen kan tänkas återfinnas i truppen.

I Charlton så välkomnar vi tillbaka vår tidigare legendariska anfallare Lyle Taylor och man säger alltid att släkten är värst och frågan är om det är han som sänker oss idag mån tro. I truppen hittar vi även Ben Purrington Wimbledon lånet som återkallades i januari fönstret av Rotherham för att sedan lånas ut till Charlton. The Addicks ligger för närvarande på en femteplats och det är bevakning av kvalplatserna som kommer ge laget en chans att avancera till Championship via kval. Topplagen Charlton och Barnsley kommer inte släppa sin direkt uppflyttningsplatser.

En sak som vi inte får glömma att omnämna är Joe Pigotts fantastiska hattrick i veckan mot Rochdale borta med 144 bortafans på läktaren, se bifogad länk för målen:

https://www.youtube.com/watch?v=fxkj5YTHCe4
 
 
AFC Wimbledon – Charlton Athletic
League One
Arena: Kingsmeadow Ground
Datum: Lördagen den 23:e februari 2019
Tid för avspark: 15:00 BST, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: http://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/



COME ON YOU DONS!!!
 
 

Henrik Persson2019-02-23 10:15:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon