Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon - Charlton Athletic (EFL Trophy)
Första gruppspelsmatchen går av stapeln ikväll mellan The Dons och Charlton Athletic

Inför: AFC Wimbledon - Charlton Athletic (EFL Trophy)

Första matchen "på allvar" denna säsong för The Dons när man ikväll möter ett sargat Charlton i gruppspelet av EFL Trophy

Det kommer alltså spelas fotboll även denna säsong om än något skadeskuten av COVID-19.
Spelschemat är pressat till gränsen och desutom skall ju cuper spelas också som den ikväll då The Dons tar emot Charlton i gruppspelet av EFL trophy.

Försäsongen slutade ju med fyra segrar av fem möjliga för Wimbledon som dessutom hunnit göra klart med sex nyförvärv under sommarens transferfönster.
Klart vi är nöjda med det facitet då alla vet hur svårt det varit att kunna värva spelare under rådande omständigheter.
Vår manager, Glyn Hodges, har en helt skadefri trupp att välja ur inför kvällens match så det skall bli riktigt intressant att se vilka som får chansen från start och hur det roteras vid byten.
Nu är ju EFL Trophy en speciell cup med egna regler kring vilka spelare som måste användas men det kan vi återkomma till inför nästa gruppspelsmatch mot Leyton Orient.

Charlton har under ledning av manager Lee Bowyer hamnat i något av ett mardrömslikt limbo där man förlorat 12 spelare från förra säsongen men bara gjort klart med två nyförvärv.
Man har fått ett "köpstopp" utfärdat av EFL eftersom dom anser att The Addicts redan har en full trupp med 23 registrerade spelare men där den övervägande majoriteten är ungdomsspelare.
Lee låter hälsa att "döm oss inte fullständigt efter resultatet i kvällens match då vi har en papperstunn trupp där de flesta är från ungdomsakademin."

Ett gyllene läge för en trepoängare samt £ 10 000 i prispengar ikväll då!

Matchen kommer spelas på QPR hemmaarena, Kiyan Prince Foundation Stadium, eller kort och gott Loftus Road eftersom The Dons nya arena inte står färdig förrän den 25:e oktober. Fram till dess kommer alltså hemmamatcherna spelas på Loftus Road och vi tackar QPR så mycket för att dom var villiga att inhysa oss där som gäster.
iFollow direksänder kvällens möte på sin plattform.

AFC Wimbledon - Charlton Athletic
EFL Trophy gruppspelsfasen 1:a omgången
Arena: Venue Kiyan Prince Foundation Stadium
Datum: Tisdagen den 1:a september 2020
Tid för avspark: 17:30 brittisk tid, 18:30 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

WOMBLE TIL I DIE!

Leif Viklund2020-09-01 17:20:02
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon