Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon - Cheltenham Town (FA-cupen)

Inför: AFC Wimbledon - Cheltenham Town (FA-cupen)

Wimbledon tar emot Cheltenham i andra rundan av FA-cupen.

Wimbledon åkte i veckan ur London Senior Cup på straffar mot Haringey Borough som håller till i Isthmian League Premier. Inte den bästa uppladdningen inför dagens match även om Wimbledon ställde upp med ett ungt lag. Men med spelare som George Marsh, Ethan Chislett, Dapo Mebude och Aaron Pressley så borde Wimbledon klarat sig vidare.

Idag är det dags för andra rundan av FA-cupen och eftersom det är i tredje rundan lagen från Premier League och Championship kommer in så kan en seger idag leda till en stormatch senare. Wimbledon har inte mött Cheltenham tidigare denna säsong så det finns inte några färska matcher att gå på men det kommer bli en svår match. Man saknar fortfarande Will Nightingale, Paul Kalambayi och Cheye Alexander men annars är truppen hel och redo att köra. Avsaknaden av rutinerade spelare märktes i veckan så Ben Heneghan, Alex Woodyard och Ollie Palmer kommer bli viktiga idag. Gamla nyförvärvet Egli Kaja är redo för några minuter så vi får se om han får komma in idag. Luke McCormick, Jack Rudoni och Ayoub Assals dagsform kommer bli avgörande för dagens match.

Dagens motståndare Cheltenham Town ligger sex poäng över Wimbledon i League One och matchen innebär att den gamla Wimbledon profilen Chris Hussey får chansen att spela på nya Plough Lane. Chris Hussey spelade för Wimbledon 2007–2010 där han var med och tog upp klubben till League One innan han såldes till Coventry City. Han kom tillbaka till Wimbledon för en kort sejour 2013 och har spelat i Cheltenham sedan 2018. Cheltenham får tillbaka sin försvarare Charlie Raglan som har varit borta en längre tid på grund av en skada men man saknar Lewis Freestone, Conor Thomas, Will Boyle, Matty Blair och Taylor Perry.

Så förhoppningsvis kan Wimbledon ta en seger och landa ett stormöte i tredje rundan så, Come on you Dons!

AFC Wimbledon – Cheltenham Town
FA-Cupen
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 4:e december
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

Pelle Blomster2021-12-04 13:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon