Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon Colchester United
Hur står det till med The Dons dagsform egentligen verkar Lewis Ward fråga sig. Svaret kanske kommer idag då vi möter Colchester United på hemmaplan i ligapremiären 2024/25.

Inför: AFC Wimbledon Colchester United

The Dons sparkar igång säsongen 2024/25 idag när man tar emot Colchester United hemma på Plough Lane.

Så var det då äntligen dags igen!
Ligaspelet är här med allt vad det innebär av lycka, förtvivlan, skratt, gråt och söndertrasade nerver.

Som vanligt har det varit stor rotation under sommaren där nio nya spelare kommit in och lika många har lämnat truppen.
Det är sannerligen ingen lätt uppgift för vår tränare, Johnnie Jackson, att få snurr på det nya maskineriet så inför dagens match känns det som om att vi inte har fått riktigt alla svar vi skulle behövt.

Träningsmatcherna under försäsongen gav ju lite blandad utdelning med tre vinster samt tre förluster.
Imponerande seger över Charlton men minst lika deprimerande var förlusterna mot National League lagen Barnet samt Maidenhead.

Vilka har då imponerat såhär långt under försäsongen?
Callum Maycock har onekligen gjort avtryck på mittfältet sedan han anslöt till truppen och kan vara den perfekte ersättaren till Armani Little som försvann till Gillingham inför den här säsongen.

Matty Stevens vet hur man gör mål och har varit i fin form under träningsmatcherna så han kan nog ge Omar Bugiel på topp en del bollar att jobba på.

På målvaktssidan har vi två tämligen osäkra kort som kommit in på lån men där Lewis Ward sett aningen hetare ut än Owen Goodman i mitt tycke så jag tror han får chansen från start idag.

I försvaret drabbades vi av ett hårt avbräck när nyblivna League One klubben Oxford United köpte Jack Currie för £ 400 000. Vi hoppas att nyförvärvet från Hull, James Furlong, skall lyckas fylla luckan efter Jack och jag ser honom som en given man för startelvan i dagens match.

SweDons ”egen” spelare, Isaac Ogundere, har verkligen mognat på sin plats som vänsterback och jag hoppas och tror att Johnnie Jackson kommer satsa stort på honom den kommande säsongen.

Våra motståndare för dagen, Colchester United, har haft en trevligare försäsong med b.la en 6-0 seger över Cambridge i den sista träningsmatchen.

I laget återfinner vi inte mindre än sju tidigare AFC Wimbledon spelare, däribland Lyle Taylor, så det finns onekligen en hel del kunskap om vårt spel bland motståndarna idag.

Manager Danny Cowley har siktet högt inställt inför denna säsong och har fått en betydligt högre budget att forma spelartruppen utifrån.

Ingen lätt uppgift som väntar Johnnie Jacksons mannar idag men som vanligt står vi enade bakom vår manager och tror stenhårt på tre poäng!

AFC Wimbledon - Colchester United
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 10:e augusti 2024
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/videos

WOMBLE TILL I DIE!

Leif Viklund2024-08-10 12:19:37
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon