Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Crawley Town
Dagens potentiella matchvinnare Al-Hamadi!

Inför: AFC Wimbledon – Crawley Town

Upp till bevis!

Det är minst sagt ett pressat Wimbledon som i eftermiddag kliver ut på Plough Lane. Formen för stunden är obefintlig och dalande. Wimbledon är för stunden League Two´s formsvagaste lag och med ett facit med en vinst på senaste tio som är det en blygsam poängskörd som kammats in.

Misstron gror och folk vill se resultat och för stunden så riktas kritiken mot manager Johnnie Jackson. Wimbledon fansen är inte mera unika än andra och kräver som alla andra resultat och med sviktande form har yxan svingats förut. Jag vet inte för stunden om det är rätt väg att vandra men man kan förlora med hedern i behåll de gjorde vi under fjolåret när vi leddes av Mark Bowen. Vi var The Underdogs i varenda match och var ett lag i en för stor kostym men vi tog oss an uppgiften.

Nu finns det substans i kritiken där vi lett matcher som vi inte kunnat stänga och allmänna plumpa poäng tapp som släckt den drömmen som fortfarande levde i januari då vi trånade efter en kvalplats.

Idag är det inget snack om vad som behöver göras när Crawley Town gäster. Motståndarna idag ligger på nedflyttningsplats och har en tupp uppgift för att klara kontraktet. Med sin 23:e plats på 29 poäng så jag dom oss på en 16:e med 43 inspelande poäng. Gästerna hamnar snart i en prekär situation där deras egen ”Great Escape” behöver inleddas för att klara kontraktet.

Wimbledon behöver som sagt vända en negativ trend och dagens match får bara inte förloras. Det finns en rivalitet med Crawley och den går tillbaka till vår senaste sejour i League Two. Klubben coachades då att den karismatiska och frispråkiga Steve Evans som gärna hetsa med Wimbledon vilket gjorde att matcherna då var av intensiv karaktär.
En ljusglimt i Wimbledon är anfallaren Ali Al-Hamadi som verkligen visar form. Sex mål på elva matcher är inget dåligt facit och med tanke på detta så är han kallad på landslagsuppdrag. Al-Hamadi är irakier så den 26 mars spelar dom träningsmatch mot Ryssland i Sankt Petersburg. Aningen kontroversiellt men men Putin hittar sina vägar att kringgå detta tyvärr. Detta innebär dock att han missar bortamatchen mot Barrow den 26 mars. Detta kommer även mittbacken Aaron Pierre göra som är uppkallad till Grenada som möter USA den 25 mars.

På skadefronten så återvänder idag högerbacken Huseyin Biler vilket är positivt för laget en fin injektion. Anfallaren Josh Davison och  mittbacken Alan Pearce testas matchdagen. Davison missade veckans match mot Newport och Pearce gick av med en befarad krånglande ljumske.

Ytterbacken Lee Brown återhämtar sig från knäskada och kör rehab så väntas åter inom kort. Vi kan även tilläga att  Isaac Ogundere återkallad från sitt lån hos Dartford så kan finnas med i dagens matchtrupp. Sedan tidigare så saknas Paul Kalambayi, Harry Pell och Diallang Jaiyesimi.

Upp till bevis som sagt i eftermiddag när poängen måste tas!


AFC Wimbledon – Crawley Town
League Two
Arena: Plough Lane (Cherry Red Records Stadium)
Datum: Lördagen den 18:e mars 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2023-03-18 11:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon