Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon - Crewe Alexandra
Al-Hamadi är tillbaka efter landslagsspel.

Inför: AFC Wimbledon - Crewe Alexandra

Wimbledon möter ett starkt Crewe på Plough Lane i jakt efter revansch efter förlusten mot Stockport senast.

Wimbledon fick se sin förlustnolla utsuddad efter hemmaförlusten mot Stockport senast. Trots en lovande start och ledning genom Josh Davisons första mål för säsongen så kunde Stockport kvittera och vända matchen efter en stark andra halvlek. Wimbledons forcering kom lite för sent men det var mycket nära att man lyckades kvittera genom James Tilley i slutsekunderna men skottet gick precis utanför.

Nu är det dags för nya tag efter en veckas uppehåll. Wimbledon får tillbaka Joe Lewis och Connor Evans, som inte fick spela mot Stockport eftersom de är utlånade därifrån. Dessutom får vi tillbaka Ali Al-Hamadi som har varit borta i Thailand och vunnit King’s Cup med Irak. Jack Currie närmar sig full matchform och har ett par inhopp senast och utmanar nu Lee Brown om platsen som vänsterback. Paul Kalambayi och Huseyin Biler är nära en återkomst men är inte redo för dagens match. Jake Reeves och Armani Little är längre bort från en återkomst men jobbar på bra med sin rehab.

Joe Lewis kommer troligtvis ta tillbaka sin plats i mittförsvaren bredvid Ryan Johnson med Isaac Ogundere på högerbacksplatsen och antingen Lee Brown eller Jack Currie till vänster. James Tilley och Josh Neufville kommer troligtvis ta hand om kanterna på mittfältet även om Aron Sasu har visat att han är redo för mer speltid. James Ball och Harry Pell kan tänkas ta hand om innermittfältet efter att Harry Pell hade en mindre lyckad utflykt till anfallet i senaste matchen mot Stockport. Inte helt omöjligt att vi får se Omar Bugiel och Ali Al-Hamadi om inte målet senast gör att Josh Davison får fortsatt förtroende.

Crewe Alexandra kommer från två raka vinster och har likt Wimbledon bara förlorat en match.  Man ligger på en sjätte plats i ligan två poäng före Wimbledon. Man har förlorat nyckelspelare som Wimbledonprodukten Dan Agyei och tidigare Wimbledonspelaren Rod McDonald. Man har Harvey Davies i målet inlånad från Liverpool och framåt har man Courtney Baker-Richardson som öser in mål, tre mål på de senaste två matcherna. Bredvid honom har man Chris Long som gjort två mål på de senaste två matcherna. Man är ett lag som gör många mål 17 på de sju första matcherna men man har också släppt in elva mål så det finns en chans att vi kommer få se mål idag.

Det kommer bli en tuff match mot ett bra lag och detta kan ge en fingervisning på hur organiserade Wimbledon verkligen är och hur man hanterar den första förlusten.  En vinst idag skulle ge väldigt positiva känslor inför resten av säsongen. Mot tre poäng, Come on you Dons!


AFC Wimbledon – Crewe Alexandra
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 16:e september 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

 

Pelle Blomster2023-09-16 13:22:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon