Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon - Doncaster Rovers
Paul Kalambayi har gjort bra ifrån sig..

Inför: AFC Wimbledon - Doncaster Rovers

?Det har kallats den säsongsavgörande veckan och den är här. Matcher hemma mot Doncaster Rovers, Peterborough United och borta mot Southend United inom 7 dagar. Nio poäng att spela om och nio poäng som Wimbledon verkligen behöver men de kommer inte bli lätt.

Först ut är Doncaster Rovers som ligger på en sjätteplats i ligan precis över strecket för playoff. Wimbledon kommer senast från ett mållöst möte med Shrewsbury Town där man hade totalt ett avslut och det var inte på mål. En riktig besvikelse offensivt sett men man höll i alla fall nollan. Nu krävs det en bättre insats eftersom vi behöver mer än ett poäng i de flesta återstående matcher.
 
Skadeläget i Wimbledon börjar se bättre ut nu när Kwesi Appiah och Dylan Connolly är tillbaka i laget och James Hanson börjar få mer och mer speltid. Deji Oshilaja och Rod McDonald saknas dock. Terell Thomas, Will Nightingale och Paul Kalambayi gjorde ett bra jobb i mittlåset senast och tillsammans med Steve Seddon och Toby Sibbick kommer Wimbledon kunna ställa upp med en stark backlinje. Mittfältet har blandat och gett men defensivt har det funkat bra. Anthony Wordsworth och Anthony Hartigan har gjort starka insatser på det centrala mittfältet men framåt har det inte funkat för Wimbledon. Michael Folivi och Joe Pigott har fått mycket speltid men då det inte har funkat så har bänken varit tunn. Nu ser det dock bättre ut då både Appiah och Hanson kan bidra till anfallsspelet.
 
I Doncaster har Mallik Wilks öst in mål i de senaste matcherna även om laget inte riktigt är i form nu. Managern Grant McCann kommer troligtvis sakna försvararen Tom Anderson och lånet från Liverpool Herbie Kane har problem med ljumskarna vilket har gjort att han ibland behöver vilas. Senast kommer laget från en 1-1 match mot Charlton Athletic och innan det förlorade man mot Shrewsbury Town så man kommer jaga tre poäng för att hålla sig kvar på den sista playoffplatsen.
 
AFC Wimbledon – Doncaster Rovers
League One
Arena: Kingsmeadow Ground
Datum: Lördagen den 9:e mars 2019
Tid för avspark: 15:00 BST, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt påhttp://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

Pelle Blomster2019-03-09 11:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon