Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Doncaster Rovers
Neil Sullivan, en Wimbledon- och Doncasterlegend

Inför: AFC Wimbledon – Doncaster Rovers

Wimbledon tar emot Doncaster Rovers med förhoppningen att cupformen håller i sig.

Wimbledon är tillbaka till ligaspel efter två framgångsrika cupmatcher. Vinst både i FA-cupen och EFL Trophy senast borde ge lite bättre självkänsla än lagets ligaform. Senast besegrade man Crystal Palace U21 i EFL Trophy efter två mål från Josh Davison och en hållen nolla av Nik Tzanev som fick chansen att vakta målet. Mittlåset bestod av Paul Kalambayi och Lee Brown i en match där flera spelare fick chansen att visa upp sig som Charlie Lakin och Aron Sasu på mittfältet.

Dagens match mot ett Doncaster som ligger sex platser bakom Wimbledon på en 17:e plats men med endast två poäng mindre så det är trångt på mitten av tabellen och Wimbledon behöver verkligen tre nya poäng efter några tunga matcher. Dessutom är nästa match uppskjuten på grund av landskapsuppkallningar så det är två veckor till nästa ligamatch efter denna och en vinst skulle ge lite ro under dessa veckor. Wimbledon får fortsätta att klara sig utan Harry Pell och det är osäkert om Ryan Johnson och James Ball är redo för spel efter lite småskador. Annars är alla friska och redo att köra. Alex Bass lär komma tillbaka in målet och Paul Kalambayi eller Lee Brown är redo att ta platsen bredvid Joe Lewis ifall Ryan Johnson inte kan spela. Jack Currie lär ta hand om ena kanten och vi får antingen se Huseyin Biler eller Isaac Ogundere på den andra. Trygga mittfältet med Jake Reeves och Armani Little tillsammans med James Tilley har typ bara en plats öppen för konkurrens och det är Josh Neufvilles vänsterytterplats där både Connor Lemonheigh-Evans och Aron Sasu kan göra ett minst lika bra jobb. På topp är Ali Al-Hamadi given och Omar Bugiel har gjort det bra men Josh Davison är säkert sugen på att spela efter sina två mål senast. Många ”bra” problem när det kommer till laguttagningen.

Doncaster har haft en period med upp till 12 spelare borta med skador men det börjar se betydligt bättre ut nu med Richard Wood, James Maxwell, Kyle Hurst och Jack Senior tillbaka. Även Joe Ironside och Ben Close förväntas vara redo för spel. Just Isonsire är även Doncasters främsta målskytt med sex gjorda mål, ett mer än sin anfallspartner Mo Faal. Målvakten Ian Lawlor är osäker för spel men inte avskriven. Men man saknar fortfarande Jamie Sterry, Tommy Rowe, Adam Long, George Miller. Doncasters manager Grant McCann är glad över att kunna välja lite mer fritt när det kommer till laguttagningarna och man kommer säkert börja blicka uppåt i tabellen.
Tittar man bland spelare som representerat båda lagen hittar man Neil Sullivan som inledde sin karriär 1988 i Wimbledon och gjorde 181 matcher innan han gick till Tottenham. Mellan 2007 och 2013 gjorde han 184 matcher för Doncaster och var under 2012/13 säsongen utlånad till Wimbledon där han gjorde ytterligare 20 matcher för the Dons.

Så logga in på iFollow och följ Wimbledon mot förhoppningsvis tre nya poäng. Come on you Dons!


AFC Wimbledon - Doncaster Rovers
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 11:e november 2023
Tid för avspark:15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

Pelle Blomster2023-11-11 14:35:31
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon