Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon - Gillingham
Får vi se målvakten i AFC Wimbledon, Aaron Ramsdale, hålla nollan för femte matchen i rad när The Dons tar emot Gillingham i morgondagens match på Kingsmeadow Ground?

Inför: AFC Wimbledon - Gillingham

Ett synnerligen formstarkt AFC Wimbledon möter Gillingham imorgon inför ett utsålt Kingsmeadow Ground.

Det går bra nu. Tre raka segrar, fem vinster på de sju senaste spelade matcherna och fyra raka utan insläppta mål.
Snacka om total scenförändring sedan början av februari!
Vad som föranlett denna formtopp kan man diskutera länge och väl men jag tänker nu peka ut några faktorer som jag tror haft stor påverkan den senaste tiden:

1. Vår inlånade målvakt från Bornemouth Aaron Ramsdale
Sedan Aaron anslöt till klubben i januari har han sakta men säkert visat vilken hög klass han håller trots sin ringa ålder. Han har varit en direkt avgörande orsak till att vi hittat vinnarspåret igen då man ser att övriga spelare litar på honom fullständigt som sista utpost och därmed har vår nykomponerade tremanna backlinje kunnat spela mer avslappnat.
2. Mittfältets nya formation.
Sedan Wally Downes gjort sig av med Liam Trotter och bänkat Tom Soares och istället låtit Anthony Hartigan samt Anthony Wordsworth ta plats har vi numer ett kreativt mittfält som tänker anfallsinriktat.
Lägg därtill Wordsworths oerhörda pondus och pådrivande sedan han tog över kaptensbindeln från Deji Oshilaja när denne blev skadad under en längre tid. Inget ont om Deji men Wordsworth har gjutit in mer självförtroende hos spelarna med sin ”never retreat, never surrender” utstrålning.
3. Joe ”Feed The Pig” Pigott.
När Joe var utanför truppen under sitt skadeuppehåll hade vi förtvivlat svårt att få in bollen i mål. Anfallskollegorna tog inte ansvaret utan det var först när vi lånade in Michael Folivi från Watford och 
fick tillbaka Joe Pigott som vi äntligen hade ett anfallspar som klickade nästan direkt.
Sex mål på de tre senaste matcherna och tretton totalt är nu Joe Pigott uppe i denna säsong och fortsätter han på den inslagna vägen under de sista åtta matcherna kommer vi greja nytt kontrakt utan tvekan.
4.Wally Downes
Från att ha tagit över rodret på det sjunkande skeppet har Wally lyckats ingjuta en vinnarmentalitet hos spelarna som vi saknade rejält innan han tillträdde som manager. Lite i taget och match för match har självförtroendet i truppen ökat och det syns numera att spelarna bär tröjan med stolthet när dom springer ut på planen.

Inför morgondagens match ser läget i truppen fortsatt bra ut. Kwesi Appiah tillfrisknade helt plötsligt ordentligt från sin hamstringsskada och kunde därmed åka iväg på landslagsuppdrag för Ghana som möter Kenya den 23:e mars i kvalet till Afrikanska mästerskapen.
Rod McDonald spelade 60 minuter i tisdagens Central League match mot Plymouth och gav där ett positivt besked att hans skadade ljumske numera verkar hålla för spel.
Anfallaren James Hanson är även han frisk efter att ha insjuknat strax före matchen mot Southend förra lördagen.
Will Nightingales skada, som han ådrog sig mot Southend, visade sig vara betydligt lindrigare än vad man först befarade.
Wally Downes har dock sagt att man inte har någon brådska med att få Will spelklar till morgondagens match då man inte vill riskera något.
Deji Oshilaja gör framsteg i sin rehabilitering men räknas inte komma till spel imorgon.
Aaron Ramsdale har under veckan varit på träningsläger med Engelska A-landslaget men skall enligt uppgifter vara tillbaka till morgondagens match.

Imorgon hälsar vi alltså Gillingham välkomna till Kingsmeadow och därmed blir det även ett kärt återseende för två gamal Wimbledonspelare i form utav vår tidigare lagkapten, Barry ”Baz” Fuller, och mittfältaren Dean ”Dino” Parrett.
Barry har en strålande säsong bakom sig och har enligt tränaren, Steve Lovell, varit en av lagets viktigaste spelare.
I övrigt får Gillingham klara sig utan Ricky Holmes och Billy Bingham till morgondagens möte med The Dons.
Gillingham är inne i en tung period och har därmed dragits med i getingboet kring nedflyttningsstrecket även om man just nu ligger på en sextonde plats i tabellen.

På de senaste nio mötena lagen emellan har Wimbledon fyra segrar, fyra oavgjorda och endast en förlust så vi hoppas såklart på en ny seger imorgon inför ett fullpackat Kingsmeadow Ground!

Slutligen en bild över tabellen i League One som utformat sig till ett inferno vad gäller nedflyttningsstriden. 
Det skiljer bara tre poäng mellan Plymouth på en tolfte plats och Walsall, strax under strecket, på en tjugoförsta plats. Helt sanslöst!


AFC Wimbledon - Gillingham
League One
Arena: Kingsmeadow Ground
Datum: Lördagen den 23:e mars 2019
Tid för avspark: 15:00 BST, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

WOMBLE TILL I DIE! 




 

Leif Viklund2019-03-22 12:48:55
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon