Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Gillingham FC
Kapten Alex Woodyard leder laget idag

Inför: AFC Wimbledon – Gillingham FC

Ett obesegrat Dons jagar första hemmavinsten

Lördagens hemmapremiär på nya Plough Lane avlöpte på ett lysande sätt och vilken askungesaga det var när egenfostrade ”local lad” Will Nightingale fick göra premiärmålet i den 20:e matchminuten. Dock såg dock mörkt ut ett tag när Bolton klev iväg upp till en 3-1 ledning redan i början av den andra halvleken. För stunden såg det tungt ut att vi skulle studsa tillbaka men matchbilden skulle få en rejäl vändning med ca kvarten kvar att spela.

Inhopparna tillika lånen Aaron Pressley samt Dapo Mebude byttes in i den 63 när Ollie Palmer och Luke McCormick fick lämna plats. Ayoub Assal blev i den 74:ematchminuten neddragen vilket gjorde att domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Aaron Pressley och tryckte in sitt första mål för hemmalaget. Minuten senare drev Dapo Mebude fram på kanten bröt in och sköt in 3-3 i den 75:e matchminuten. Hemmapubliken 9000 för dagen påvisade en euforisk stämning när Dapo även han presenterade sig för hemmapubliken med sitt första i Wimbledon tröjan.

Den stora milstolpen för dagen var att nu efter 30 år på flykt så är vi äntligen hemma och fotbollen spelas återigen bara en stenkast från ursprungliga Plough Lanen som man lämnade in för säsongen 1991/1992. På hedersläktaren för dagen kunde vi bland annat se Londons borgmästare Sadiq Khan en av dom som gjort återresan möjlig.

Idag väntar ännu en ligamatch nu när matcherna duggar tätt i inledningen av säsongen. Motstånden för dagen är Gillingham FC kanske ett av ligans mest anonyma lag om det inte hade varit för karismatiska tränaren Steven Evans. Mannen som alltid har något på gång och för stunden är han ute i hetluften då han under föregående veckan i lagets ligacup match mot  Crawley Town förolämpade domaren och blev uppvisad på läktaren. FA fick mottaga anmälan och nu inväntar konsekvenser för Steve Evans beteende. Fallet kommer tas upp den onsdagen den 18/8 så Evans kommer återfinnas på sidlinjen sen får han invänta onsdagens dom.

Laget har inlett i ligaspelet med att spela 1-1 mot tippade topplaget Lincoln för att senaste nu i helgen förlora borta mot Plymouth på Home Park.

Idag väntar alltså ett Wimbledon som behöver hålla fokus dels från lördagens premiär, dels lördagens väntande batalj där man beger sig till Sunderland och Stadium of Light. Lite av årets höjdpunkt på en arena och en stad som andas fotboll. Många lag kommer vilja skrälla här men först skall dagens match spelas av.

Vi har en hel del positivt att lyfta dels den fina inledningen och målskillnaden på dom inledande två ger 5-4 aningen svajigt kan man tycka. Finns en del att jobba med nya lagkaptenen Alex Woodyard mittfältaren som under fjolåret kom från Peterborough bär nu bindeln efter Will Nightingale vilket är bra. Unga talangerna Jack Rudoni samt Ayoub Assal fortsätter på inslagen bana likt fjolåret med sitt respektlösa spel. Framåt så inleder Ollie Palmer men lördagens målskyttar knackar på dörren och Dapo Mebude och han fart känns hoppgivande.

Nu laddar vi på för kvällen och tar ligaspelets första tre poängare hemma på Plough Lane!


AFC Wimbledon – Gillingham FC
League One
Arena: Plough Lane
Datum: Tisdagen den 17:e augusti 2021
Tid för avspark: 19:45 brittisk tid, 20:45 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2021-08-17 09:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon