Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Harrogate Town AFC
Omar Bugiel finns han med i startelvan eller är han trött och sliten efter landslagsuppdrag med Libanon?

Inför: AFC Wimbledon – Harrogate Town AFC

En måstematch i kampen om playoff platserna

En otroligt tight tabell inleder den 41:a omgången av året League Two upplaga. Wimbledon återfinns för stunden på en nionde plats i en tabellen. Tabellen hackar en aning då lag som Walsall, Doncaster, Grimsby har spelat endast 38 matcher och dagens motståndare Harrogate har spelat 39 matcher. För stunden så kan en förlust göra att man tappar värdefull mark i tabellen. Wimbledon situation ser ut som följande i tabellen:




Hoppet lever ännu att vi skall kunna nypa den sista playoffplatsen men det kommer som sagt att bli tufft. När vi sålde Ali Al Hamadi så tappade vi mycket speciellt målskyttet som vi inte kunnat ersatt då varken JJ Gordon och Josh Kelly inte levt upp till förväntningarna. Att gå in i ett eventuellt playoffspel utan en het striker är tufft. Många siare spekulerar i att om Wimbledon tar den sista sjundeplatsen så finns det en stor risk att vi får ta oss an MK Scum som för stunden innehar 4:e plats som är platsen precis bakom en direkt uppflyttning. Detta skulle bli en otroligt tuff drabbning av sällan skådat mått. Att kliva in i ett hemma / bortamöte med våra antagonister skulle sätta mycket till spets då inget av laget vill förlora den matchserien.

Nu finns det som sagt en hel del poäng kvar att spela om nämligen 18 poäng och för att ens ligga nära sjunde platsen så brukar man behöva ha runt ca 75 poäng. En vinst idag är ett måste mot ett Harrogate som för stunden ligger på en 13:e plats med endast 4 poäng mindre än The Dons och med en match mindre spelad.

Dagens motståndare Harrogate under ledning av Simon Weaver. Här hittar vi en tränare som verkligen haft kontinuitet. Han hoppade på sitt första och enda tränaruppdrag redan 2009 med Harrogate och är fortfarande kvar, läckert! I laget så återfinns Wimbledon bekantingen Rod McDonald som under åren 2018-2020 spelade 38 matcher för The Dons. Harrogate har varit inne i en tuff period och man vann senast mot Bradford med 3-0 dess dessförinnan får man gå tillbak till den 10 februari då man vann mot Colchester. Matchen efter så slaktades man av ligaledaren Mansfield med hela 9-2!

Hos Wimbledon så finns det en hel del frågetecken inför dagens match. Det första är Omar Bugiel som varit iväg på landslagsuppdrag med Libanon där man mött Australien i ett dubbelmöte. Bugiel skulle ha landat igår i London så frågan är hur pass fit han är. Vi kan även räkna bort Armani Little som dras med en hamstring skada. På mittfältet har vi även vår egna bad – boy Harry Pell som dras med en krånglande vad. Skadan lär ha uppstått när han stod och matade in bollar på MK Scum klacken, haha!


AFC Wimbledon – Harrogate Town AFC
League Two
Arena: Plough Lane (Cherry Red Records Stadium)
Datum: Lördagen den 29:e mars 2024 Långfredagen / Good Friday
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/


COME ON YOU DONS!!!
 
 

Henrik Persson2024-03-29 11:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon