Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Ipswich Town
Pigott ställs mot sitt förra lag.

Inför: AFC Wimbledon – Ipswich Town

Wimbledon ställs mot Premier League-motstånd i Carabao Cup när Ipswich kommer på besök. Dagens match visas på Viaplay.

Wimbledon tog sig till andra rundan av ligacupen genom att slå Bromley borta med 2–1 medan Ipswich går in i cupen i och med dagens match. Wimbledon har fått en helt ok start på ligaspelet och förhoppningsvis kan detta ge lite råg i ryggen inför mötet med Ipswich. En som gärna vill visa sina kvalitéer är Joe Pigott som lämnade Wimbledon för Ipswich 2021 men aldrig riktigt lyckades innan han gick till Leyton Orient förra året. Med tanke på att Ali Al-Hamadi återfinns i Ipswich så blir det ett spännande möte mellan två av Wimbledons bästa anfallare från de senaste åren.

Wimbledon får klara sig utan Ryan McLean och Aron Sasu men annars är truppen redo att köra. Johnnie Jackson är säker på att man har en chans att slå Ipswich men även att Ipswich starkaste elva kommer vinna de flesta matcher mot oss. Tack vare de packade spelschemat i starten av säsongen har Johnnie kunnat rotera startelvorna och testa flera spelare så han har redan en bra bild över vilka som fungerar ihop. Owen Goodman har startat alla matcher i målet. Backlinjen senast med Joe Lewis, Ryan Johnson och Riley Harbottle såg bra ut och frågan är om man kommer satsa mer defensivt genom att använda mer defensivt inriktade yttrar som Huseyin Biler och Isaac Ogundere eller köra på med Josh Neufville och James Tilley. Mittfältet är där den största varianten på startpelare men att Jake Reeves startar känns givet. Myles Hippolyte och Alistair Smith fick chansen senast men James Ball och Callum Maycock är också aktuella. Anfallsparet Omar Bugiel och Joe Pigott startade senast och med tanke på Pigotts historia i Ipswich så kanske det ger honom chansen i stället för Matty Stevens.

Dagens motståndare kommer från två raka förluster i ligan mot Liverpool och Manchester City så man har haft en tuff start i Premier League. Frågan är nu om man vill utnyttja dagens match för att skapa lite positiv känsla i truppen genom att matcha ett starkt lag eller om man kommer rotera och testa nya spelare så här tidigt i säsongen. Spelare som kan göra debut är Kalvin Phillips, Jack Clarke, Dara O’Shea, Jens Cajuste och Conor Townsen samtidigt som det inte är helt otroligt att Wimbledons gamla hjälte Ali Al-Hamadi kommer få chansen mot sitt gamla lag. Ipswich manager Kieran McKenna hävdar att man inte kommer att underskatta Wimbledon och understryker att man har mött Wimbledon ett antal gånger och ofta har det varit tuffa matcher.

Senast lagen möttes var i januari i FA-cupen där Wimbledon var med i matchen ett tag men förlorade med 1–3. Senaste matchen Wimbledon vann var i League One i april 2021 då man vann med 3–0. Det ska bli kul att välkomna Ali Al-Hamadi tillbaka till Plough Lane men förhoppningsvis kan vi hålla honom från att göra mål och stå för en skräll i ligacupen. Come on you Dons!  

AFC Wimbledon – Ipswich Town
Carabao Cup
Arena: Plough Lane
Datum: Onsdagen den 28:e augusti 2024
Tid för avspark: 19:45 brittisk tid, 20:45 svensk tid
Följ matchen direkt på: viasat.se eller https://www.afcwimbledon.co.uk/matches/men/2024/g2481531

Pelle Blomster2024-08-28 18:20:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon