Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Lincoln City
Alex Woodyard väntas åter idag till startelvan efter sin avstängning

Inför: AFC Wimbledon – Lincoln City

Ligaledaren kommer på besök i ett ovisst möte där Covid totalt förändrar förutsättningarna

Wimbledon tar i årets första match emot ligaledaren Lincoln City i eftermiddag på Plough Lane. Båda lagen är drabbade av detta virus och i Wimbledon saknar idag tolv spelare varav fem är smittade två satta i hemmakarantän misstänkta samt att ytterligare fem saknas på grund av skador. Helt klart en tuff uppgift för Glyn Hodges och Nick Daws att få ihop ett slagkraftigt gäng inför dagens match.

Med tanke på att Wimbledon inte vunnit i ligan sedan den andra december så är det en dippande formkurva som behöver vändas. Truppen idag kommer fyllas ut med unga löften så som  troligtvis Jack Currie , Archie Procter, Huseyin Biler, Ayoub Assal, Jack Madelin och Zach Robinson.

Utan att hitta listan på Covid spelarna som ej namngivits så saknas sedan tidigare Paul Osew, Luke O’Neill, Ben Heneghan samt även Steve Seddon som återkallats till Birmingham City vilken är ett avbräck. Idag väntas åter lånet från Brentford Jakko Oksanen som behövs på mittfältet där återfår vi även Alex Woodyard vilket ändå öppnar för att vi kan ställa ut ett slagkraftigt lag.

Med tanke på decembers plumpa facit där vi släppt in mycket mål så riktas mycket kritik mot att Wimbledon envisas med att köra sitt 3-5-2 som inte riktigt håller med dagens kvalitet på truppen. Våren kommer återigen handla om att rädda kontraktet vilket vi behöver vara inställda på. Sen ställs vi inför en faktor att vi har ett januarifönster som nu är öppet och Joe Pigott lär nog inte möta våren på Plough Lane. Även inlånade (Brightons akademi) anfallskollegan Ryan Longman har dragit intresse till sig efter en fin höst och enligt utsago så finns det klubbar som vill signa honom. Att Pigott kan försvinna borde man kalkylerat med men vilken kvalitet kan vi få in det är frågan.

Hos gästerna Lincoln City där saknas tränare Michael Appleton samt målvaktstränaren Steve Croudson som båda testats positivt för Covid och är förpassade till hemmakarantän. Laget tuffar på i toppen där man närmast jagas av Portsmouth och Hull City. Klubben från East Midlands och grevskapet Lincolnshire är en medeltidsstad med mycket historia samt även ett gastronomisk område välkänt för sin mat.

SweDons gänget var på väg hit för en weekend under fjolårssäsongen med en rad inbokad besök på bland annat Lincoln Castle samt även RAF museet i Scampton där ifrån dom klassiska Dambusters utgick ifrån. Som sagt resan är lagd på is men en stad mycket värld att se.

I eftermiddag så hoppas vi att vi kan röra om rejält när serieledare kommer på besök då står man redo skall man vända en negativ trend gör man det inte mot ett bottengäng. Tror på ett underverk idag så mot tre pinnar boys!

Vi skall även tilläga att Wimbledon sökt om uppskov att inte spela dagens match med tanke på smittoläget inom truppen. Detta för att garantera spelarnas säkerhet men även hänsyn till motståndarna. EFL har dock avslagit detta och matchen skall spelas samtidigt är dagens match mellan Luton och QPR inställd så förbundet verkar inte vara konsekventa i sin bedömning.


AFC Wimbledon – Lincoln City
League One

Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 2:a januari 2021
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/



COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2021-01-02 08:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon