Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Millwall FC
Scott Wagstaff är redo för Millwall.

Inför: AFC Wimbledon – Millwall FC

Wimbledon möter Millwall i FA-cupens femte omgång i en match som avgör vem som går vidare till en eftertraktad kvartsfinalplats.

Äntligen dags för FA-cupens femte omgång och dags att avgöra vilka som går vidare till kvartsfinalen, något som ger £360,000 och ytterligare Tv-pengar. Så mycket står på spel för båda lagen idag och det går inte att bortse från att prispengarna skulle vara oerhört viktiga för Wimbledon. Matchen som spelas på Kingsmeadow är slutsåld och efter segern mot Walsall senast är det lite mer positiva vibbar i Wimbledon. I matchen mot Walsall var det ett annat Wimbledon på planen där man attackerade från start och pressade Walsall större delen av matchen. Segern med 1–0 hade kunnat vara större om Wimbledon hade förvaltat sina chanser bättre. Segermålet kom i den 48:e matchminuten från Steve Seddon.
 
Wimbledon får idag klara sig utan Kwesi Appiah och James Hanson som båda fortfarande är skadade. Dessutom är matchhjälten från Walsall-matchen Steve Seddon cup tied. Positivt är dock att Terell Thomas har återhämtat sig efter en kortare sjukdom och är med i truppen. Mot Walsall vilade man hjälten från West Ham-matchen Scott Wagstaff och Mitchell Pinnock spelade bara en dryg halvtimme. Dessutom har nyförvärven Michael Folivi och Shane McLoughlin fått göra en full match för Wimbledon och ser ut att ha kommit in i laget på ett bra sätt. Försvarsmässigt såg det också bättre ut mot Walsall med Rod McDonald tillbaka i startelvan. Dagens match kommer bli tuff men förhoppningsvis kan fansen ge den lilla extra energin som behövs för att slå Millwall. Det blir inget omspel om dagens match slutar oavgjort utan det kommer att avgöras antingen efter förlängning eller på straffar.
 
Millwall ligger farligt nära botten av the Championship men har likt Wimbledon slagit ut Premier League-motstånd på väg till FA-cupens femte omgång. Man slog ut Everton med 3–2 efter att Murray Wallace tryckt in segermålet på tilläggstid. Senast kommer man från en 0–0 match mot Sheffield Wednesday och har likt Wimbledon haft det lite motigt efter vinsten i den fjärde rundan av FA-cupen. Wimbledons gamla spelare Tom Elliott kommer troligtvis inte starta eftersom han dras med en sjukdom men anfallaren Lee Gregory kommer att spela. Millwall får dock klara sig utan Ben Marshall och Ben Thompson som inte får spela eftersom de redan representerat andra lag i FA-cupen denna säsong.
 
Dagens match visas på Eurosport och om man befinner sig i Stockholm så kommer flera att se matchen på O’Connells i Gamla stan.
 

AFC Wimbledon – Millwall FC
FA-cupen
Arena: Kingsmeadow Ground
Datum: Lördagen den 16:e februari 2019
Tid för avspark: 15:00 BST, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: http://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/ (ljud)
eller Eurosport 1 (bild)

Pelle Blomster2019-02-16 12:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon