Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Milton Keynes
När det senast begav sig.

Inför: AFC Wimbledon – Milton Keynes

Återigen dags för mötet. Tre ytterst viktiga poäng står på spel i en match som betyder så mycket för så många Wimbledonfans. Matchen börjar redan 13:30 så gör er redo.

Wimbledon spelade inte förra veckan eftersom vi hade tre spelare borta på landslagsuppdrag.  Omar Bugiel, James Furlong och Myles Hippolyte var i väg med Libanon, Irlands U21 och Grenada respektive.  Omar Bugiel och Myles Hippolyte spelade båda sina matcher medan James Furlong fick sitta kvar på bänken. Uppehållet har gett Wimbledon två veckor att förbereda sig på dagens match och Johnnie Jackson har en frisk och laddad trupp att välja från.  Enda frågetecknet finns kring mittbacken Ryan Johnson som fick utgå i den 17:e matchminuten mot Fleetwood och ersattes då av Isaac Ogundere.

Owen Goodman är given i målet och skulle Ryan Johnson inte vara redo för spel så blir det en kamp om platsen bredvid Joe Lewis och Riley Harbottle. Isaac Ogundere fick komma in senast men John-Joe O'Toole kan ta platsen om man vill ha lite mer rutin och attityd i backlinjen. Josh Neufville avgjorde senaste matchen och lär få starta på högerkanten med James Furlong på vänsterkanten. Jake Reeves är given på innermittfältet där han troligtvis får sällskap med Alistair Smith och Myles Hippolyte men James Ball och Callum Maycock har också gjort det bra under säsongen vilket säkert ställer till det för Johnnie Jackson när det kommer till uttagningen. Även anfallssidan ställer till några problem med Omar Bugiel, Matty Stevens, Joe Pigott och Josh Kelly där Omar Bugiel känns lika given som det är givet att Kelly inte startar. Personligen tror jag Joe Pigott får chansen före Matty Stevens med tanke på att han har spelat den här typen av matcher för oss tidigare.

Fansen kommer vara laddade efter förra säsongens 1–0 vinst på hemmaplan tack vare ett sent mål från Ronan Curtis. Matchen är slutsåld och förhoppningsvis kan publiken lyfta laget till en seger som kommer betyda så mycket för resten av säsongen.

Dagens motståndare inledde säsongen svagt men har spelat upp sig de senaste matcherna med två vinster i de tre senaste matcherna. Man har en Wimbledonbekanting i Connor Lemonheigh-Evans som spelade i Wimbledon på lån från Stockport County förra säsongen men har nu tagit ett steg ner i karriären.

Dagens match har en tidig kickoff och ett video pass går att köpa på hemsidan så missa inte det. Historiskt har vi inte haft den bästa utdelningen i dessa matchen men förhoppningsvis kan laget bjuda på något liknande som förra gången och börja bygga en ny trend. Come on you Dons!

AFC Wimbledon – Milton Keynes
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 14:e september 2024
Tid för avspark: 12:30 brittisk tid, 13:30 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/matches/men/2024/g2450759
 

Pelle Blomster2024-09-14 11:05:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon