Inför: AFC Wimbledon – Milton Keynes, Ligacupen
Får Wagstaff chansen i cupen?

Dags för den första rundan av ligacupen och trots tidigare svårigheter hoppas Wimbledon på avancemang.

Ligacupen har inte varit någon solskenshistoria för AFC Wimbledon. 2011 efter vi hade tagit oss upp i League Two åkte vi ut i en preliminär omgång mot Crawley Town. Åter efter fick vi vara med i den första rundan men tackade för förtroendet genom att låta oss besegras av Stevenage med 3-1. 2013 åkte vi ut mot Millwall i första rundan. Respass i första rundan blev det också 2014, 2015, 2016 och 2017. Förra säsongen slog vi ut Portsmouth i fösta rundan innan vi åkte ut mot West Han i den andra. Så förhoppningarna är inte allt för höga även om det är en match som är viktig för supportrarna att vinna.

Efter två raka uddamålsförluster i ligaspelet där vi lyckats prestera en bra andra halvlek och en bra första halvlek, tyvärr inte i samma match, så vore det trevligt om vi kunde prestera två bra halvlekar. Nathan Trott, Anthony Wordsworth är på väg tillbaka men kommer inte spela idag. Will Nightingale ska undersökas efter sin knäskada men kommer troligtvis inte spela. Efter matchen mot Fleetwood så är det klart att Kwesi Appiah kan bli att räkna med i anfallet, inte nog med att han gjorde Wimbledons mål han hade även en boll i mål som något tveksamt dömdes bort för offside.

Försvarsmässigt såg det lite skakigare ut mot Fleetwood då den starka vinden ställde till det ett par gånger för vår unga målvakt Nik Tzanev. Frånvaron av Will Nightingale, som ersattes av Mitch Pinnock, på mittfältet ledde till en mer offensivt balanserad uppställning. Nu spelar vi hemma så förhoppningsvis kan vi släppa handbromsen lite och gå ut  för att visa att vi vill ta oss till sena andra omgången av ligacupen. Det finns ju en del offensiva pjäser som t.ex. Dylan Connolly, Scott Wagstaff och Adam Roscrow, vi inte fått se så mycket av hittills.

Så låt oss hoppas på en seger för Wimbledon och ett spännande motstånd i andra rundan av ligacupen. Come on you Dons!