Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – MK
Pigott, en ryktenas man

Inför: AFC Wimbledon – MK

Efter en oändlig mängd av dåliga resultat hoppas vi nu på tre ytterst viktiga poäng.

Wimbledon har tappat i tabellen och är på riktigt indraget i bottenstriden men än så länge finns det många poäng att spela om. Dagens match är nog en av de viktigare att vinna på länge, för lagets skull, Glyn Hodges skull och framförallt fansens skull. Wimbledon har sett tunna ut i försvaret en längre tid men med senaste värvningen av Darnell Johnson så kan det finnas hopp. Luke O’Neill är tillbaka efter sin skada men Paul Kalambayi, Ben Heneghan, Terell Thomas och Ollie Palmer är inte redo för spel än. George Dobson har hittills visat sig vara en bra värvning och jag vill gärna se honom tillsammans med Jaakko Oksanen och Jack Rudoni på det centrala mittfältet. Yttern Shane McLoughlin inledde säsongen starkt men har tappat på slutet och i hans frånvaro och med Steve Seddons återkallning har Cheye Alexander och Nesta Guinness-Walker tagit platserna på kanterna på ett bra sätt.

Senast mot Doncaster tappade man matchen i den första halvleken men skapade en hel del chanser. Känslan är att det inte lossnar helt för Wimbledon och transferryktena kring Joe Pigott hjälper inte då det mesta kretsar kring honom. Men kan han och Ryan Longman få utdelning för det jobb de gör på plan samtidigt som försvaret skärper till sig så kan det bli en bra dag.

Våra motståndare har legat på den nedre halvan av tabellen ett bra tag men har lyckats vinna en del matcher och börjar ta sig från bottenstriden även om de förlorade senaste matchen mot Charlton. Mittfältaren Louis Thompson var tillbaka i laget mot Charlton efter sin skada och fick 26 minuter. Man har inga större skador i laget men flera spelare som är lite osäkra för spel som Andrew Surman, David Kasumu Jordan Houghton, Jay Bird och Kieran Agard. David Kasumu verkar vara den som är närmast spel.

Historiskt sett har vi inte haft det lätt mot MK, senaste vinsten kom 2017 och efter det har det blivit tre förluster och två oavgjorda matcher. Dagens match är som sagt mycket viktig men man får ändå inte glömma att det är många matcher kvar.

Come on You Dons!


AFC Wimbledon - MK
League One
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 30:e januari 2021
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 14:00 svensk tid
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

Pelle Blomster2021-01-30 14:29:34
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon