Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Morecambe FC
Armani Little dagens kreatör

Inför: AFC Wimbledon – Morecambe FC

Viktig poängmatch i jämn League Two tabell

Årets League Two tabell är otroligt jämn för stunden. Från plats 15 är det endast sju poäng upp till den åtråvärda sjundeplatsen som ger en kvalplats. Från Wimbledon på en tionde är det endast fyra poäng ner till Newport. Idag drabbar två lag samman som båda står på 46 poäng i tabellen så mycket står på spel.

Wimbledon försöker hitta en ny tillvaro efter att vår Ali Al Hamadi 13 mål och sex assist på sitt CV drog till Ipswich och Portman Road. In har vi fått Joshua Kelly från Solihull Moors FC som är tänkt som ersättare. Killen ser grymt pigg ut och vi behöver ha tålamod, men killen är en forward som har producerat mål och assist vecka efter vecka i toppen av National League. Hittills har det blivit tre matcher och noll mål för Kelly men vore kul om det lossnade idag då vi behöver någon ny som ”are banging in the goals” för Wimbledon.

Vintermånaderna är tuffa och ger oftast nya förutsättningar när spelare köps och säljs men det kan även vara ett fönster där man skjuter bort sig från toppen. Vår januarimånad var som sagt usel och den har så klart påverkats av att både Bugiel och Al Hamadi var borta på landslagsuppdrag. Trots detta har vi fortfarande som sagt kontakt med toppen.

För stunden så har vi stora avbräck då lagkapten Jake Reeves, samt mittbackarna Joe Lewis och Ryan Johnson är borta. Tre stomspelare som är borta som betyder otroligt mycket för The Dons. För stunden tycker jag dock att vi har ersatt dessa herrar bra främst då Armani Little varit så fruktansvärt bra. I mittlåset har nya lånet från Palace Kofi Balmer ingett stort förtroende och att förpassa honom till bänken när Lewis och Johnson är tillbaka känns tufft. Dock skall vi komma ihåg att detta ger bredd i truppen och det behövs när en spännande vår väntar.

Framåt har vi nämnt Joshua Kelly som vi ser potentialen i och gäller att han finner ett bra samarbete med Omar Bugiel. I vänsteryttern John-Kymani Gordon som är på lån från Crystal Palace har vi mera att önska känns otroligt blek så bättre kan du Gordon upp till bevis idag.

I dagens gäster Morecambe FC under ledning av Stephen Robinson så visar laget en bra form. Endast en förlust på senast sex och i veckan besegrade man Tranmere borta med 3-2 innan man dess för innan vann mot både Sutton och Crawley Town. Ingen lätt uppgift väntar i eftermiddag för The Dons. Vi skall även tillägga att Michael Mellon på 13 mål för stunden i ligan gärna målar mot Wimbledon. I oktober när vi möttes senast så förlorade Wimbledon borta på Globe Arena med 4-1. Anfallaren Mellon stod för ett hattrick så se upp boys vi kommer få jobba hårt idag.


AFC Wimbledon – Morecambe FC
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 17:e februari 2024
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2024-02-17 12:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon