Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon - Northampton Town
Nik Tzanev kommer vakta målet för AFC Wimbledon idag då man tar emot Northampton Town hemma på Plough Lane.

Inför: AFC Wimbledon - Northampton Town

Fem oavgjorda på de sex senaste matcherna men idag räknas bara en seger för The Dons hemma på Plough Lane om vi tänkt undgå att fastna rejält i nedflyttningsträsket.

Det börjar bli ont om tid nu för att komma upp på säker mark i tabellen då vi för tillfället är förankrade där nere som nästjumbo med 33 ihopspelade poäng.
Vi har dock den berömda saken i egna händer då vi har två matcher mindre spelade än lagen strax ovanför oss varav vi möter ett av dom idag då The Cobblers kommer på besök.
Northampton ligger strax ovanför strecket med 36 poäng så en seger mot dom idag skulle betyda så oerhört mycket positivt för våra grabbar.

Förra lördagen lyckades vi, i vanlig ordning, gneta till oss ett kryss när vi gästades av Charlton och där speciellt den andra halvleken gav mersmak vad gäller spelet ute på planen.
Ryan Longman blev tvåmålsskytt och ordnade därmed ett oavgjort slutresultat i form av 2-2.
Det var den femte oavgjorda matchen på de sex senaste för de våra och senaste segern ligger en dryg månad bakåt i tiden när vi besegrade Gillingham på bortaplan med 1-0.
Vi har ju haft det minst sagt knackigt med målskyttet hittils med 35 gjorda men idag möter vi faktiskt ett Northampton som gjort färre mål än oss nämligen 32.
En synnerligen målsnål historia har vi att se fram emot idag med andra ord.

Skadeläget i truppen ljusnar en aning då vi hört rykten om att Ethan Chislett nu är helt återställd och dessutom fick speltid när U23 laget mötte Stevenage tidigare i veckan.
Dan Csoka och Paul Kalambayi har båda gjort stora framsteg i rehabiliteringen och skall snart vara helt redo för spel igen men dagens match kommer dock för tidigt för herrarna.
På långtidsskadelistan har vi Darnell Johnson, Callum Rielly, Shayon Harrison och Sam Walker som är tillbaka hos sin arbetsgivare,Reading, för sin rehabilitering. Detta betyder att Nik Tzanev nu är nummer ett i målet resten av säsongen och vi hoppas att Nik tar chansen rejält nu när den äntligen uppenbarat sig.

Northampton kommer till spel idag med en meriterande bortaseger i bagaget då man slog Oxford med 1-0 i sin senaste match.
Manager Jon Brady hoppas kunna bygga vidare på den segern förstås och skadeläget i truppen ser riktigt bra ut dessutom.
Endast tre spelare står utanför truppen på grund av skador men där man hoppas på att få anfallaren Mickel Miller tillbaka i spel till dagens drabbning.

Statistiken är rätt så dyster sett ur The Dons ögon då man bara lyckats vinna mot The Cobblers en gång på de 15 senaste mötena lagen emellan.
Senaste segern kom i oktober 2017 så det är verkligen hög tid för seger nummer två att komma idag.
Mot seger, ära och berömmelse idag nu då!

AFC Wimbledon - Northampton Town
???????
League One
???????Arena: Plough Lane
???????Datum: Lördagen den 27:e mars 2021
???????Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid.
???????Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

WOMBLE TIL I DIE!

Leif Viklund2021-03-27 08:34:29
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon